7óra7

Köszönetet mondanak Alföldi Róbertnek a függetlenek

Köszönetet mondanak Alföldi Róbertnek a függetlenek

2013. 07. 22. | 7óra7

A Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) elnöksége köszönetét fejezi ki Alföldi Róbertnek, hogy igazgatósága alatt teret adott a Nemzetiben a független alkotókkal való közös gondolkodásra, együtt alkotásra, hogy lehetőséget biztosított arra, hogy a független szféra előadásait és értékeit a Nemzeti Színház közönsége is megismerhesse. Ez előremutató példaadás volt, amely alapján az állami-kőszínházi és a független terület alkotói között sikeres és mások számára is követhető együttműködések jöttek létre.

Alföldi Róbert

A Nemzeti Színház első előadásaként szerepelt a Krétakör Színház A jég című előadása Mundruczó Kornél rendezésében. Műsorra kerültek Gergye Krisztián és Nagy József koreográfiái (a SZATÍR Café Budapest – Kortárs Művészeti Fesztivál előadásai), több alkalommal jött vendégségbe a Szputnyik (Az óra, amikor semmit sem tudtunk egymásról Liliom Social Error Látható volt a Nemzeti színpadán a PanoDráma (Szóról szóra) a Baltazár Színház (Kőválasz) és itt került megrendezésre a 2009-es Gólem fesztivál vagy 2012-ben a 32. Színikritikus díjátadó ünnepség is.

Gratulálunk és sok sikert kívánunk a leköszönő vezetésnek a további munkáik során, remélve hogy lesz még lehetőségük közösen folytatni amit elkezdtek. A most induló vezetésnek türelmet, nyitottságot, kitartást és szerencsét kívánunk ahhoz a feladathoz amelynek elvégzése a következő öt évben vár rájuk; reméljük hogy a debreceni időszak eredményeit sikeresen tudják továbbgondolni, miközben az intézményben eddig felhalmozott értékekre érzékenyen és vigyázva teljesítik küldetésüket.

_Gulyás Márton
Nagy József
Zubek Adrienn_ alelnökök

_Kapcsolódó:_

>>> „Színháztörténelmet írtunk” – Alföldi Róbert utolsó sajtótájékoztatója a Nemzeti Színházról >>> Több ezren búcsúztatták a Nemzeti Színházat >>> Nem lehet sóval behinteni a helyét – Alföldi Róbert a Nemzeti Színház öt évéről

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr437998131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása