7óra7

Fesztiválköztársaság – Emigrálj egy hétre! – A KoMa a Szigeten

Fesztiválköztársaság – Emigrálj egy hétre! – A KoMa a Szigeten

2013. 08. 01. | 7óra7

Athéni Timon - Zrínyi Gál Vince A 2007 óta folyamatosan működő, fiatalokból álló csapat megalakulása óta fontosnak tartja, hogy művészetét a közösséggel aktívan együttműködve a társadalom szolgálatába állítsa és annak sürgető, aktuális témáival foglalkozzon - közölte a társulat szerdán MTI-vel.

Az idei, 21. Sziget jelmondata: Fesztiválköztársaság - Emigrálj egy hétre!. A KoMa e jelmondat kapcsán foglalkozik a demokrácia kérdéskörével.

A társulat standja, a KoMa Bázis - DEMO Sátor a rendezvény utolsó két napján, augusztus 10-11-én a Civil Sziget területén várja azokat, akik a koncertek között szívesen töltenék interaktív programokkal az idejüket. A KoMa színészei a demokrácia témájához kapcsolódva különböző játékokkal készülnek. A tavaly bemutatott Athéni Timon című előadáson keresztül a társulat a KoMa Bázison és a XV. kerületi iskolákban egész évadban ezt a témát dolgozta fel.

A programok között lesz humoros helyzetgyakorlat, amelyben szavazni lehet a színészek által eljátszott, és egy adott hatalmi modellnek vagy politikai karakternek megfelelő beszédre. Lehetőség lesz bekötött szemmel egy akadálypályán végigmenni úgy, hogy egy másik ember utasításai segítik a végigjutást, vagy egy-egy politikai irányzat nézeteit képviselve a fesztiválozók akármilyen nyelven meggyőzhetik egymást és a nézőközönséget arról, miért ők állnak a jó oldalon.

A szervezők célja, hogy a résztvevőket játékos formában gondolkodtassák el arról, miként élik meg állampolgárságukat saját országuk demokráciájában - legyen az magyar, vagy bármely más nemzeté - olvasható a közleményben.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr187998005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása