7óra7

Kilenc bemutató a Karinthy Színház 32. évadában

Kilenc bemutató a Karinthy Színház 32. évadában

2013. 08. 01. | 7óra7

Karinthy Márton, a színház igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az elmúlt évadot a Karinthy Színház sikeresen, növekvő néző- és előadásszámmal zárta, 200 előadását több mint 30 ezren látogatták, 5 bemutatót tartottak.

Kiemelte: az Anna Frank jegyzetek című, a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában bemutatott beavatószínházi előadásukat egy színházi portál beválasztotta a 2012-es év legjobbjai közé.

Anna Frank jegyzetek

A Karinthy Színház nyáron több vidéki helyszínen lépett fel, Debrecenben a Hunyady Sándor Lovagias ügy című darabjából készült zenés játékot, Kaposváron a Marilyn Monroe csodálatos halála című Vámos Miklós-drámát játszották. A tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpadon Ron Clark és Sam Bobrick Én, te, őt! című krimi-komédiájából tartanak előbemutatót augusztus 9-én. A Verebes István rendezésében látható darab budapesti premierjét szeptember 13-án tartják, a főszerepeket Bajor Imre, Dobó Kata, Csonka András és Lorán Lenke, valamint Balázs Andrea alakítják. Augusztus 10-én a Karinthy Színház Janika című előadását láthatja a tihanyi közönség.

Karinthy Színház Már folynak a következő évad többi bemutatójának előkészületei is. Október 11-én Vaszary Gábor szinte ismeretlen vígjátéka, a Klotild néni premierjére várják a közönséget, a darabot Karinthy Márton rendezi. Az előadásban Miller Zoltán, Pápai Erika, Csere László, Szacsvay László, Egri Kati, Mihályi Győző, Marton Róbert, Bozó Andrea, Eke Angéla, Szűcs Péter Pál és Németh Gábor lép színpadra. A díszletet Húros Annamária, a jelmezt Tordai Hajnal tervezi.

Novemberben Molnár Ferenc Az ördög című vígjátékát mutatja be a színház. A rendező és a címszereplő Balikó Tamás, a többi szerepet Gubás Gabi, Szabó P. Szilveszter, Balázsovits Edit, Schlanger András, Balázs Andrea és Honti György alakítja. A díszletet Horesnyi Balázs, a jelmezt Pilinyi Márta tervezi.

A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskolával közös bemutatóként Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című darabját tűzik műsorra, a beavatószínházi előadást Tóth Miklós rendezi, az Éj szerepében Molnár Piroska is színpadra lép a növendékekkel.

A Gózon Gyula Kamaraszínházzal közösen, beavatószínházi előadásként játsszák Moliére A fösvény című vígjátékát Csiszár Imre rendezésében, Székhelyi József és Tímár Éva főszereplésével, valamint az Antigoné című görög tragédiát, amelyben Kiss Diána Magdolna, Kálid Artúr és Vasvári Emese lép színpadra.

Shirley Valentine - Vándor Éva Karácsonyra Karinthy Ferenc Nők című, színpadon eddig nem látott komédiáját tűzik műsorra a szerző fia, Karinthy Márton rendezésében. A darab az Aranyidő című novella alapján született és Budapest ostroma alatt játszódik. Az előadás díszletét Kentaur (Erkel László) tervezi. Az évad második felére tervezik Csathó Kálmán Te csak pipálj, Ladányi című művének bemutatását, a produkció dramaturgja Deres Péter, a rendező Kőváry Katalin.

A tervek között szerepel egy zenés előadás bemutatása Bozsik Yvette rendezésében. Műsoron tartják a 17. éve futó Tanár úr, kérem! című előadást, a Szegény Dániel című francia krimit, Márai Sándor Válás Budán című színjátékát és Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című darabját is - sorolta az igazgató.

A teátrum vendégül látja az Aradi Kamaraszínházat, a stúdiószínpadon önálló esteket tűznek műsorra. Esztergályos Cecília Meddig vagyok?! című estje és Egri Márta Kalauz Jutka című zenés produkciója mellett tovább játsszák Vándor Éva Shirley Valentine-ját is.

Az igazgató elmondta: a színpadot megújították, megnövelték, és a közönség felújított székekről nézheti majd az előadásokat. A nézők részt is vehetnek a teátrum megújításában: névvel ellátott állandó széket válthatnak maguknak az új zsöllyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr567998003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása