7óra7

Monacóban lép fel az Osonó Színházműhely

Monacóban lép fel az Osonó Színházműhely

2013. 08. 20. | 7óra7

Zsámbékra már többször meghívták az Osonó előadásait az előző években. A mostani, harmincadik, ünnepi évad alkalmával – amelyet a nemrég elhunyt igazgató, Mátyás Irén emlékének szenteltek a szervezők – megtiszteltetés, hogy felléphet a társulat a Zsámbéki Színházi Bázison – olvasható az Osonó sajtóközleményében.

Ahogyan a víz tükrözi az arcot

A Nemzetközi Amatőr Színházi Egyesület által négyévente megszervezett Amatőr Színházi Világfesztivált 1952-ben hozták létre, és 1957 óta Monaco hercegének patronátusát élvezi. 2013. augusztus 19. és 28. között tizenötödik alkalommal kerül sor a fesztiválra, amelyre az Osonó Színházműhely Ahogyan a víz tükrözi az arcot című, több mint 200 alkalommal játszott előadását is beválogatták.

A fesztivál 1957-ben tizenkét csapatot látott vendégül. 1970-ben már húsz résztvevő csapat volt jelen, majd 1997-ben a rendezvény elérte a tetőpontját, és azóta a legnagyobb amatőr színházi fesztiválként tartják számon, hiszen mind az öt kontinensről összesen 24 társulatot hívnak meg a szervezők. A fesztivál keretén belül a Nemzetközi Amatőr Színházi Egyesület megtartja a világkongresszusát is. A fesztiválon összesen 48 előadás, 8 kollokvium és 2 műhelyfoglalkozás lesz. Az Osonó a Monacói Théâtre des Variétés-ben fog fellépni augusztus 25-én és 26-án este, olyan országok társulatai mellett, mint a Dél-Afrikai Köztársaság, Németország, Ausztria, Banglades, Belgium, Kína, Dánia, Spanyolország, Észtország, az Amerikai Egyesült Államok, Finnország, Franciaország, Izrael, Olaszország, Japán, Litvánia, Marokkó, a Cseh Köztársaság, Anglia, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia és Svédország.

A turné folytatásaként franciaországi, németországi, magyarországi, szlovéniai, olaszországi, horvátországi és szerbiai helyszíneken mutatja be a társulat az előadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr857997919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása