7óra7

Megújult nézőtérrel várja a közönséget a kaposvári színház

Megújult nézőtérrel várja a közönséget a kaposvári színház

2013. 08. 21. | 7óra7

Csiky Gergely Színház, Kaposvár Rátóti Zoltán igazgató a nyári részleges felújításokról szólva elmondta: a székeket a nézők adományaiból egymillió forinttal kiegészített 20 milliós önkormányzati forrásból cserélték ki. Felújították a padozatot, kifestették a nézőteret, elvégezték a tetőzeten a szükséges javításokat és kazánt is cseréltek.

Arra a direktor nem tért ki, hogy a színház régóta tervezett teljes felújítására mikor kerül sor. Oláh Lajosné alpolgármester a felújításokat üdvözölve azonban reményét fejezte ki, hogy a mostani évadra átadott új székek minél előbb ismét kikerülnek a nézőtérről, mert ez azt jelenti, kezdődik a színház igazi felújítása.

Rátóti Zoltán az előző évadot és a kaposvári társulat nyári fellépéseit egyaránt sikeresnek értékelte. Játszottak a fővárosban, a Balaton-parton - felújítva a boglári nyári színházi előadásokat -, részt vettek a színház művészeti vezetője, Bérczes László által szervezett Ördögkatlan fesztiválon és ott voltak a Pécsi Országos Színházi Találkozón is.

A most induló évad műsortervéről szólva az igazgató elmondta: műsoron marad az Othello Gyulaházán a Cigánytábor az égbe megy a Portugál és a Vaknyugat című darab. A nagyszínpadon új bemutató lesz szeptemberben Zágon István és Nóti Károly Hyppolit, a lakáj című zenés vígjátéka, ezt követi Lessing Bölcs Náthán című drámai költeménye, majd egy Oscar-díjas film, David Seidler A király beszéde színpadi változata. A folytatásban Molnár Ferenc Egy, kettő, három/Az ibolya címmel két egyfelvonásos komédia, egy újabb film színpadi változata, Reginald Rose Tizenkét dühös embere következik, és egy komédia, Osztrovszkij Jövedelmező állás című darabja zárja a sort.

A stúdióban ugyancsak szeptemberben mutatják be Schwajda György Csoda című tragikomédiáját, ezt követi Tomasz Man 111 című darabja, majd a Pécsi Nemzeti Színházzal együttműködésben Székely Csaba Bányavakság című tragikomédiáját, Marius von Mayenburg A csúnya című komédiáját és a Magyar Színházzal együttműködésben Jon Fosse Tél című darabját viszik színre.

A gyerekeknek két új, zenés előadást kínálnak, a Világszép nádszálkisasszony és a Továbbisvan című mesejátékot.

Rátóti Zoltán kitért arra, hogy szeptemberben a Vidéki Színházak Fesztiválján az Othello Gyulaházán című darabbal vesznek részt a Thália Színházban, novemberben két előadáson a Nemzeti Színházban Schwajda György Csoda című darabját mutatják be, 2014 januárjában pedig ugyancsak a Nemzetiben a Cigánytábor az égbe megy című előadással szerepelnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr427997905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása