7óra7

Finnország után Svájcba készül a Proton Színház

Finnország után Svájcba készül a Proton Színház

2013. 08. 23. | 7óra7

Az Aamulehti, a Tamperében megjelenő, egyik legnagyobb finn napilap, több írásban – interjú Büki Dórával, a Proton Színház ügyvezetőjével, beharangozók, kritikák – foglalkozott a Tamperei Színházi Fesztiválon vendégszereplő társulattal és előadásukkal: "Ismerjük el: elrontottuk. A világ nagy szarban van. Tele elnyomással, adósságok visszafizetésével. Nincs más alternatíva, mint jogok és méltóság nélkül mindent előről kezdeni. Mint a kutya. A fehér rózsák között a magyarok előadásában az új kezdet lehetősége bontakozik ki." (2013.08.09.)

Készül a Szégyen Tamperében

A Helsingin Sanomat, a legnagyobb finn napilap kritikát ugyan nem közölt, mert újságírója már korábban, a márciusi Hungarian Showcase-en látta az előadást, de augusztus 7-i számában, mint a Tamperei Színházi Fesztivál legfontosabb előadására hívta fel a figyelmet: "A mai magyar helyzetre reflektáló, J.M. Coetzee Szégyen című regényének színpadi adaptációja Mundruczó Kornél rendezésében senkit sem hagyott hidegen márciusban Budapesten." (2013.08.07.)

"A Proton Színház színészei ugyanolyan intenzitással lézteznek a legvidámabb pillanatokban és a legbrutálisabb fordulatoknál egyaránt. Malac viccek, operaária, etnotánc, gyors ritmusváltások: a színpadon egy féktelenül sziporkázó paródiát látunk a rasszizmus legidiótább megnyilvánulási formáiról, melyek a mai Magyarországon kísértetiesen ismerősek" – írta a Demokraatti (2013.08.12.).

A társulat legközelebb a zürichi Theater Spektakelen látható augusztus 24. és 26. között.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr967997879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása