7óra7

Ismét Örkény kert a Madách téren

Ismét Örkény kert a Madách téren

2013. 08. 23. | 7óra7

Ezen napon a Madách téri parkoló kiürítésével, a kocsikkal zsúfolt, repedezett aszfaltszőnyeg helyett füves tér várja az odalátogatókat. A programokra reggel tíz és este tíz óra között kerül sor.

A szervezők szándéka, hogy felhívják a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére, a közösségi életterek hangulatára és fontosságára, hogy ébren tartsák az erzsébetvárosi és általában a budapesti polgárok érdeklődését a kerület magas igényű kulturális hagyományai iránt. A programok összeválogatásánál minden korosztály igényeit figyelembe vették.

Programok:

10.00 - 11.30
*Salamon Bea és a Méta*

Az eMeRTon díjas MÉTA népzenei együttes 1983-ban alakult Pécsett, Salamon Beáta vezetésével. Tagjai a magyar népzene elkötelezettjei, magasan képzett zenészek. Salamon Beáta és kollégái komoly oktatási és kulturális tevékenységet végeznek, részt vettek a nemzeti alaptanterv kidolgozásában, határainkon átívelő gyűjtőmunkájuk ma is tart, zenei rendezőként és producerként számos hazai és külföldi produkció sikeréhez hozzájárulnak.

11.30 – 12.00
*Csoda és Kósza – élő hangjáték*

Ízelítő az Örkény Színház novemberi bemutatójából, 5-15 éveseknek.

Csoda és Kósza egy gödöllői tanyán élnek. Első ránézésre közönséges lovak, Sajó bácsi és Gyöngyi néni lovai. De szokott-e egy normális ló pizzát sütni a miniszternek, vagy épp a Marsra utazni, ha úgy tartja kedve?

Czigány Zoltán meséje a két ló, a csacska Kósza és a megfontoltabb Csoda figurájában azt az örök párost teremti újra, mint amit a mostani szülők számára Lolka és Bolka, a nagyszülőknek pedig Stan és Pan jelenthetett.

12.00 - 14.00 és 16.30 - 18.00
*Vers csak neked*

A vers csak neked programban az Örkény Színházba bérletet vásárló nézők bónuszként egy külön kis sátorban, egy csak nekik szóló verset hallgathatnak végig a színészek színészeink előadásában.

14.30 – 15.00
*Bíró Kriszta legújabb könyvét, a Fércművet dedikálja.*
A könyvből részleteket olvas fel Szandtner Anna.

15.00 – 16.00
*Hatvanhat – a Sebő együttes koncertje*

Az előadást Weöres Sándor emlékének és századik születésnapjának szentelik.

16.00 – 16.30
*HANEM tangózenekar koncertje*

Így néz ki egy női tangózenekar Pesten,
a harmadik évezred tízes éveiben: pimasz és érzelmes,
fogékony a politikára és az erotikára egyaránt.

Klasszikus argentin tangóval indítanak, Piazzollát énekelnek magyarul, és egy Karády-dal rapváltozatától sem riadnak vissza. - Hallottátok már őket? - Nem. - HANEM?

A zenekar tagjai: Bíró Kriszta – ének, Murányi Márta - akkordeon, ének, Nádori Lici - zongora, ének, Rick Zsófi - hegedű, ének, Sváb Ági – nagybőgő

16.30 – 17.00
*Babits Mihály: Jónás könyve előadja Csuja Imre*

17.00 – 18.00
*Gingalló családi koncert – Szalóki Ági és zenekara*

Népdalfeldolgozások és énekelt versek - József Attila, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor és az erdélyi származású költőnő, Szabó T. Anna versei - kaptak helyet az egész családnak szóló műsorban.

18.00 – 18.30
*Dalok A Kék Angyal Bárból*

A Kék Angyal avagy egy zsarnok vége című
előadás dalai hallhatók Takács Nóra Diána, Szandtner Anna és Znamenák István előadásában. Az előadás rendezője Gothár Péter, zeneszerzője Kákonyi Árpád.

19.00 – 19.30
*Egy kis komolyzene*

A zongoránál ismét az Örkény kert állandó vendége,
Kocsis Zoltán.

19.30 – 20.00
*Anemona/Canarro koncert*

Dalok spanyol, orosz, yiddisch, török, arab és magyar nyelveken
A zenekar tagjai: Berki Szofi – ének, Szandtner Anna – ének, Oravecz Péter – gitár, Petz Bálint – gitár, tres cubano

20.00 – 20.30
*Örkény Swing*

Az Örkény Színház Swingzenekarának minikoncertje.
A zenekar tagjai: ének: Kerekes Viktória, Bíró Kriszta, Szathmáry Judit, Mácsai Pál, zongora: Kákonyi Árpád, színházunk zenei vezetője, dob: Tóth Lajos, basszusgitár: Herboly Domonkos, az Örkény Színház gazdasági igazgatója

21.00 – 22.00
*Örkény Esztrád*

Az Örkény Színház társulatának alkalmi koncertje. Egy prózai színház kirándulása a zenés műfajokba, a klasszikus zenétől a jazz-en át a rockzenéig. Mindenki olyan számmal lép fel, amit erre az alkalomra választott.

Egyéb programok:

12.00-től Csoda és Kósza játszóház
Csendes pihenő és piknik a füvön
Jelmez- , kellékkiállítás és totó az előcsarnokban

*Örkény sátor*

Egész nap várja az érdeklődőket az Örkény sátor, ahol jegyeket és bérleteket vásárolhatók a következő évadra és találkozni, beszélgethetnek lehet az Örkény Színház színészeivel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr817997881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása