7óra7

Jubileumi évadot hirdetett a nagyváradi Szigligeti Színház

Jubileumi évadot hirdetett a nagyváradi Szigligeti Színház

2013. 08. 23. | 7óra7

A Bihar megyei önkormányzat tulajdonában álló színház közlése szerint öt bemutatóval, pódiumműsorokkal és vendégelőadásokkal várják a nagyváradi színházkedvelő közönséget a 2013-2014-es évadban.

Az első premier az Egy hónap falun című Turgenyev-darab alapján készülő, Papírsárkány című produkció lesz, amelyet Harsányi Zsolt rendez. Ennek bemutatóját előreláthatólag október 11-én tartják. Szilveszterkor Giulio Scarnacci és Renzo Tarabusi népszerű vígjátékát, a Kaviár és lencsét viszik színre Lendvai Zoltán rendezésében.

A jubileumi évadra tekintettel az évad harmadik bemutatója a Szigligeti című előadás lesz, amelyet a Selmeczi György-Béres Attila szerzőpáros jegyez; az előadást Selmeczi György állítja színpadra. Kamara-előadásként Beckett Godot-ra várva című művét Szabó K. István rendezi, emellett a Nagyvárad Táncegyüttessel koprodukcióban készül a Cirkusz című táncszínházi előadás. A Nagy Dániel műve alapján készülő produkciót Juronics Tamás jegyzi.

Az évad kínálatában pódiumműsorok is szerepelnek. Weöres Sándor verseit a Szigligeti Társulat és a Lilliput Társulat művészei mutatják be Regélő, illetve Hazatérés címmel. A szatmárnémeti Harag György Társulat két vendégelőadással érkezik Nagyváradra, a debreceni Csokonai Színház pedig Hrabal Gyöngéd barbárok című szatíráját mutatja be az erdélyi városban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr747997871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása