7óra7

Nevetés és minőségi kultúra összefér – Megnyílt a XII. Vidor Fesztivál

Nevetés és minőségi kultúra összefér – Megnyílt a XII. Vidor Fesztivál

2013. 08. 31. | 7óra7

Őt egy másik tárca, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Prőhle Gergely követte, aki dán vendégekkel, a városban beruházó LEGO játékgyár küldöttségével érkezett a városba, és ennek megfelelően hangsúlyozta, hogy egy város kultúrája, arculata a nemzetközi befektetők számára is fontos szempont, ezért egy ilyen fesztivál e téren is növeli a város vonzerejét.

Dr. Kovács Ferenc polgármester fontosnak tartotta elmondani, hogy a színház, amit a városlakók mindig is a magukénak éreztek, immár tulajdonjogilag is a városé. A fesztivál kapcsán pedig kiemelte, hogy az kilép a színház falai közül, sőt, a város határain is túlterjeszkedik, hiszen más megyebeli városokban és falvakban is lesznek rendezvények.

A fesztivál finanszírozásába a város és az NKA mellett magánbefektetők is részt vesznek. A fő mecénás, a KE-VÍZ 21 zRt. képviseletében dr. Szakolczai Zsolt elmondta, hogy idei, a korábbi évekhez képest kiemelt szerepvállalásukkal egy kicsit kárpótolni is szerették volna a városlakókat a csatornázási munkákkal okozott kellemetlenségekért.

Makk Károly, a zsűri elnöke nem tudott részt venni a megnyitón, mivel egy sajnálatos bokaficam miatt az esti nyitóelőadás előtt még a megyei kórház traumatológiai osztályát kellett zsűriznie.

A megnyitó a hagyományoknak megfelelően azzal ért véget, hogy öt ollóval égnek eresztették a VIDOR betűit kirajzoló színes lufikötegeket. Közülük néhány mintha beköltözött volna a nyitóelőadás, A nyaralás díszletébe, amellyel a budapesti Katona József Színház kezdte meg a színházi versenyprogramot. Közben pedig a főtéren kezdetét vette Herczku Ágnes és Nikola Parov koncertje, és ezzel a XII. Vidor Fesztivál.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr887997819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása