7óra7

Visszakerült a Mephisto a Vígszínház bemutatói közé

Visszakerült a Mephisto a Vígszínház bemutatói közé

2013. 09. 01. | 7óra7

A Mephisto vasárnap délután a Vígszínház honlapján Itt található az előző, a törölt Mephisto helye, itt pedig az újra felvitt (az adatbázisban 273. elemként szereplő) előadás oldala, üres színlappal. A Vígszínház a következő közleményt jelentette meg a honlapon: "Tisztelt közönség, kedves nézőink! A Vígszínház október végéig hirdette meg műsorát. A későbbi hónapok részletes programja – a budapesti színházi szokásoknak megfelelően – még egyeztetés alatt áll. Erről és minden aktuális információról a színház honlapján időben tájékoztatjuk Önöket." A közleményt szerkesztőségünk megkapta a Vígszínháztól, ám a tegnap feltett kérdéseinkre az üggyel kapcsolatban választ nem küldtek. A "minden aktuális információról a színház honlapján időben tájékoztatjuk Önöket" kitétel azért is furcsa, mivel a tegnapi hír, miszerint nem mutatja be mégsem a Mephistót a Vígszínház, éppen a honlap tájékoztatásából indult ki.

A közlemény nem tájékoztat arról, miért került ki az Álomévad bérlet műsorából a Mephisto. A bérlet most olcsóbban kapható – a Mephisto nélkül –, mint korábban. Ha egyszerű technikai hiba lenne a Mephisto törlése az adatbázisból, a bérlethirdetés és a bérlet ára akkor sem változott volna meg, azt az oldalt manuálisan át kellett szerkeszteni. Ugyancsak nincs magyarázat arra, hogy tegnap a Pozsonyi Pikniken miért mondták a jegyárusok egyes érdeklődőknek, hogy a Mephisto nem lesz. Az előadás címét a pavilon mögötti hirdetőtáblán le is takarták.

Úgy tudjuk, változásról sem az alkotókat, sem a Mephistót tartalmazó bérleteseket nem értesítette a Vígszínház, ezért is furcsa az előadás átmeneti eltüntetése a honlapról. Arról nem is szólva, hogy a hét második felére Stohl András és Hevér Gábor is eltűnt a társulat menüpontból. A Blikk észrevételére visszakerültek ugyan, de tegnap reggelre ismét eltűnt a képük és a nevük. Ma délutáni állapot szerint ismét megtalálható mindkét színész a társulat tagjai között a honlapon.

A Mephisto alkotóinak a 7óra7 tudomása szerint élő szerződése van a teátrummal, annak felbontását nem kezdeményezték. Kérdéseinket fenntartjuk, és várjuk rájuk a választ a Vígszínháztól.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr597997815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása