7óra7

Elindult az évad a Kolibri Színházban

Elindult az évad a Kolibri Színházban

2013. 09. 02. | 7óra7

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház szerdán tartotta évadnyitó társulati ülését. Novák János igazgató az évadnyitón Halász Pétert idézte, aki szerint "nem azzal lehet megragadni a néző figyelmét, amivel tegnap. Olyan ez, mint a mentőautó szirénája. Háromévenként ki kell cserélni a dallamát, különben nem hallja meg senki" - olvasható az intézmény által csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Novák János

"E gondolat jegyében idén is arra fogunk törekedni, hogy tétje legyen a közönséggel, a gyerekekkel, az egymással való találkozásnak" - fogalmazott Novák János.

A Kolibri Színház első bemutatójaként szeptember 14-én egy csecsemőszínházi előadást láthat a közönség a német Barbara Kölling rendezésében. A Pont, pont, vesszőcske agyaggal és faágakkal mesél a világ keletkezéséről a 2-5 éves korosztálynak. Az előadás a Tekergő című csecsemőszínházi produkcióval együtt képviseli a színházat 2014. február 6. és 9. között a Small size európai uniós együttműködés zárófesztiválján Írországban.

Októberben a középiskolásokat szólítja meg a színház Jan Sobrie-Geert Vandyck Emlékezz rám című művével, amelyet Németh Ákos állít színpadra. Decemberben bemutatják Jo Nesbo világsikerű sorozatának feldolgozását, Doktor Proktor, avagy támadnak a Holdkaméleonok címmel, a regényt Kárpáti Péter átiratában Novák János állítja színpadra.

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház

2014 első felében Kiss Márton Csöngő című munkája mellett az ausztrál Stefo Nantsou és Tom Lycos Átnevelő tábor című darabját is műsorra tűzi a színház, akárcsak Weöres Sándor Bóbita című művének adaptációját Szívós Károly rendezésében. Tóth Károly Itt vagyok, vagy amit akartok című darabját, amely a fogyatékkal élők életét hivatott bemutatni osztályteremszínházi előadás formájában, Tóth József rendezésében láthatja a közönség.

A saját bemutatók mellett a színház játszani fog egy vendégelőadást is, amely egyaránt épít a színészetre és a bábozásra. A Színház- és Filmművészeti Egyetem után a Kolibriben tűzik műsorra Marius von Mayenburg abszurd komédiáját, a Hideg gyermeket, amelyet a fiatal színésznő, Andrusko Marcella rendezett.

Szeptember 7-én - hagyományaihoz híven - egész napos, ingyenes családi programsorozattal várja nézőit a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház. A rendezvényre az ország minden tájáról, valamint Németországból, Szlovákiából, Ukrajnából is várnak fellépőket, akik gyerekjátékkal, mesedarabbal, bábkoncerttel szórakoztatják a közönséget.

A Kolibri Színház társulata

A 22. Nemzetközi Kolibri Fesztiválon többek között a német Helios Theater, a szlovákiai Árgyélus Színház, a Majorka Színház, a debreceni Vojtina Bábszínház, az egri Harlekin Bábszínház, a pécsi Bóbita Bábszínház, a miskolci Csodamalom Bábszínház, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház és a kaposvári BábSzínTér is fellép, valamint Szavak nélkül című bábkoncertjével a frissen végzett bábszínészek társulata, a HUPS Crew is bemutatkozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr157997887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása