7óra7

Három bemutató ősszel a Fészek Színházban

Három bemutató ősszel a Fészek Színházban

2013. 09. 04. | 7óra7

Szeptemberben egy héten belül két új bemutatót is tart a Fészek Színház. Nyulassy Attila rendezésében Az Ezeregyéjszaka meséinek fiatalos, mára hangolt feldolgozását mutatja be a társulat ifjúsági szekciója, 1001 címmel. A színjátékot a Jemol előterében kialakított színesre festett új játszóhelyen láthatják a – formabontó megoldásokat kedvelő – nézők. A fiatal csapat célja nem több mint „találni egy olyan közös élményt, amiért érdemes elmenni színházba, ami nem tőlünk távoli dolgokról beszél, hanem egymásról, egymásnak, ötletesen és játékosan.”

1001 - Cselle Gabriella, Magyar Ajna

Halhatatlan - próba - Bezerédi Zoltán, Bűdi Annamária Néhány nappal később, szeptember 21-én pedig a Halhatatlan című dráma ősbemutatója következik. Cziczó Attila saját drámáját viszi színre a Fészek Színház kamaratermében. Az előadás elgondolkodtat, sőt, szórakoztat is, de igazából két kérdésre keresi a választ: „Lehet-e nevetni a halállal? Lehet-e sírni az élettel?” – olvasható a színház sajtóközleményében. A társulat tagjai közül Andai Kati és Bűdi Annamária lépnek színpadra a nagymama és az unoka szerepében, a családi viszonyok kissé morbid, néha humoros, majd meglepetésszerűen mellbevágóan fájdalmas átélésével. Az előadás főszerepében a budapesti Katona József Színház Kossuth-díjas színművésze, Bezerédi Zoltán látható, míg a család negyedik tagjaként Szalay Marianna, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színésznője vendégeskedik a Fészek Színházban.

A fiatal társulat negyedik évadát kezdi meg a VIII. kerületi saját játszóhelyén. Ősszel még egy ősbemutatóval, Az utolsó magyar című abszurd drámával készülnek, majd az évad végéig három különleges munkabemutatóval elegyítik a színházcsinálás közönség előtti harsányabb, vagy éppen a bezárt próbateremben kísérletező, intimebb megoldásait. Nevetés, sírás, misztikum és rettegés várható a Jemolban. A társulattal való első találkozásra pedig, immár hagyományosan, az Andrássy úti Évadnyitó Színházi Korzón lesz alkalma az érdeklődőknek, szeptember 22-én.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr167997789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása