7óra7

FESZ: aggályos a Játékszín soron kívüli támogatása

FESZ: aggályos a Játékszín soron kívüli támogatása

2013. 09. 05. | 7óra7

A közlemény az alábbiakban olvasható:

A Független Előadó-művészeti Szövetség felhívja az Emberi Erőforrások Minisztériumát, továbbá a Játékszín vezetőségét, hogy ismertessék annak a tárgyalási folyamatnak a főbb elemeit és jogszabályi hátterét, amelynek eredményeképp a Játékszín Nonprofit Kft 63,4 millió Ft támogatásban részesült.

Örömmel vesszük, ha a kulturális kormányzat észreveszi és értéknek tekinti a színházak színvonalas szakmai programját, beruházásait és a munkahely-teremtést, de meggyőződésünk, hogy a kiutalt támogatások nem képezhetik különalkuk tárgyát.

A Játékszín jelenleg egyike azoknak a minősítéssel nem rendelkező színház-és táncművészeti szervezeteknek, amelyek éves működési támogatásukat pályázat útján nyerik el. (Akárcsak az összes független színház, táncszínház és befogadó hely.) Miként arra 2013. június 7-én kelt levelünkben felhívtuk az EMMI figyelmét, a 2013. évi működési támogatások kiutalása során a szakértőkből álló kuratóriumok döntését 29 helyen változtatták meg – így a Játékszín esetében is! A Játékszín pályázatát a miniszter által felkért szakmai kuratórium nem találta támogathatónak, a Színházművészeti Bizottság a döntést felülírva 7 millió Ft támogatást ítélt meg az intézménynek. A kurátorok 53 szempont alapján tekintették át a pályázók működési pályázatát, ezért – nem vitatva a Játékszín munkahely-teremtő és beruházó potenciálját – aggályosnak tartjuk a játszóhely egyéni tárgyalásokkal történő kiemelését.

Ismételten felhívjuk a Minisztérium figyelmét, hogy az átlátható finanszírozási rendszer a teljes kulturális terület és közigazgatás érdeke.

A fentiek értelmében tisztelettel várjuk a döntési folyamatot ismertető levelüket.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr227997773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása