7óra7

Egyeztetési nehézségek, téves információk – Csak a bérletből veszik ki a Mephistót

Egyeztetési nehézségek, téves információk – Csak a bérletből veszik ki a Mephistót

2013. 09. 08. | 7óra7

Az Újra Eszenyit nevű facebook-oldal a Vígszínházra hivatkozva tette közzé az alábbiakat: "A darab köztudottan sokszereplős, és a színészek egyeztetésének nehézségei miatt a Vígszínház sajnos még nem tudja megmondani, hogy hányszor és pontosan mikor játsszák majd az évadban a darabot, mert a Mephisto eredeti szereposztásából többen különböző színházakban és városokban játszanak ősztől. Ezt belátva döntött úgy a színház vezetősége, hogy kiveszi a darabot a bérletből és a bemutató időpontját egyelőre nem jelöli meg pontosan. A Pozsonyi Pikniken adott helytelen információkért elnézést kérnek."

Mephisto - Stohl András

A fenti szöveg azonban a Vígszínház honlapján nem olvasható. Az eddig megvásárolt bérletekkel kapcsolatban egyelőre nincs információ. A Vígszínház egyik munkatársa ugyancsak a facebookon írta: a bérletből való kivétel oka, hogy az előadást "nem tudja a színház kijátszani". Ebből következik, hogy a Vígszínház vezetése komolyan számol azzal, hogy február 1-jétől Balázs Péter vezeti a teátrumot, és ez esetben leveszik az előadást műsorról. Ugyanis tudomásunk szerint a színészek többségével a Vígszínház elsőbbséggel kötött szerződést, vagyis az egyeztetés során elsőként a Vígszínház számít, a többi színház ahhoz képest egyeztet. A társulati tagként máshová szerződtetett színészek esetében azonban ez nyilván nem megvalósítható (ezért kettőzik le a "helyben lévő" színészekkel az előadást).

A Vígszínház feltett kérdéseinkre a mai napig nem válaszolt. Többen lapunkat teszik felelőssé amiatt, hogy a Mephistóval kapcsolatban bizonytalanság alakult ki. Ez nem magyarázza, hogy a Ványa bácsi blogon ettől függetlenül, gyakorlatilag a mi közlésünkkel egyidőben jelent meg hasonló tartalmú cikk A facebookon már szombaton napközben keringett a Mephisto levételéről szóló információ, a honlapról ugyanis szombatra törölték az előadást, és csak vasárnap napközben került ki újra. Ugyancsak nincs – akár műszaki – magyarázat Hevér Gábor és Stohl András többszöri eltűnésére és visszakerülésére a honlap társulati listáján.

Magyarázatot a Vígszínház jelenlegi közlése sem ad az előadás törlésére a honlapról, illetve a bérlethirdetés külön értesítés nélküli megváltoztatására. Ellenben ha a honlapról való törlés, majd újrafelvitel közepette pársoros közleményben jelzik a nyilvánosság számára, mi történik, talán megelőzhették volna a találgatások felröppenését. Az pedig külön érdekes, hogy a honlapon zajló törlésekből kiinduló hírek semmitmondó cáfolatában a teátrum azt írta: "Erről és minden aktuális információról a színház honlapján időben tájékoztatjuk Önöket."

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr897997813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása