7óra7

65. évadára készül a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház

65. évadára készül a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház

2013. 09. 09. | 7óra7

Hamlet - Mátray László, Márton Lóránt A társulat színre viszi Kárpáti Péter Akárki című művét, amelyet a román Radu Afrim állít színpadra. Sepsiszentgyörgyön is bemutatják a Bocsárdi László által rendezett Hamlet című előadást, amely az erdélyi színház és a Gyulai Várszínház közös produkciója - közölte hétfőn a színház az MTI-vel.

Az évad harmadik bemutatója Ion Luca Caragiale román drámaíró Az elveszett levél című vígjátéka lesz, amelyet Zakariás Zalán rendez.

A magyarországi Porogi Dorka rendezővel is együttműködik a sepsiszentgyörgyi társulat, ő Pintér Béla Kaisers TV Ungarn című művét állítja színpadra. A társulat Victor Ioan Frunză rendezővel is dolgozik, de még nem lehet tudni, melyik darabot állítja színpadra a román alkotó a székelyföldi színházban.

Az évadtervben két egyéni előadás szerepel: Kicsid Gizella színésznő Marguerite Duras A szerető című művet fogja előadni, Derzsi Ákos pedig Jevgenyij Griskovec Hogyan ettem kutyát című előadásban lép színpadra.

A sepsiszentgyörgyi közönség vendégelőadásokat is megtekinthet, például Michal Walczak lengyel író Homokozó című művét, amelyet a sepsiszentgyörgyi színház a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel együttműködésben visz színre. Az előadást Bocsárdi László rendezi. Ez utóbbi produkciót Bocsárdi megrendezte már vizsgaelőadásként a marosvásárhelyi egyetemen de a sepsiszentgyörgyi közönség új formában láthatja az előadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr317997747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása