7óra7

Öt bemutató lesz idén a temesvári színházban

Öt bemutató lesz idén a temesvári színházban

2013. 09. 09. | 7óra7

A 2013/2014-es évad idén is az immár hagyományossá vált mozgásművészeti workshoppal vette kezdetét, amelynek meghívott vezetői ezúttal Döbrei Dénes és Varga Heni koreográfus-táncosok voltak. A több napos műhelymunka lezárásaként a résztvevők nyilvános bemutatót tartottak, ezzel mintegy hivatalosan is megkezdve az új évadot.

A mozgalmas indítás után, az első bemutatót, Leenane szépe címmel szeptember 28-ra tervezik, Upor László rendezésében, Martin McDonagh szövege alapján. Az új bemutató mellett szeptember folyamán a színház két nagyváradi fesztiválmeghívásnak is eleget tesz, a Karel Čapek műve nyomán készült Vagabondó bábelőadás a Fux Feszten, a Gardénia a Rövid Dráma Fesztiválon vendégszerepel.

Október 4-én mutatja be a társulat a Piszkos melót Gyulay Eszter rendezésében, Harold Pintér Étellift című darabja alapján, majd folytatva az őszi fesztiválszerepléseit Hajdu Szabolcs Békeidő című előadása, a gyergyószentmiklósi Kollokvium, a Parasztopera az udvarhelyi DráMA, a Gardénia pedig a bukaresti Országos Színházi Fesztivál programjában szerepel.

Az évad során a társulat több külföldi és hazai színházban is vendégszerepel, de temesvári fesztiválokon is fellépnek. Szeptemberben a színház részt vesz a Plai Fesztiválon (maszkfestéssel és a Színfalak mögött programsorozat folytatásával várja az érdeklődőket), novemberben pedig a Gardénia lesz újra megtekinthető az Euro-Thalia színházi fesztiválon. Természetesen májusban ismét lesz TESZT, ahol a hagyományokhoz híven jelentős hazai, illetve külföldi előadásokat láthatnak majd a színház látogatói.

A színház további három premierrel is készül az idei évadra. A Hold bugyra (John Milton Elveszett paradicsom című műve nyomán), Döbrei Dénes rendezésében, illetve Wajdi Mouawad: Futótűz című darabja Radu-Alexandru Nica rendezésében. Az új évadban látható majd Cári-Baczó Tünde rendező-koreográfus 30 című előadása is a színház stúdiótermében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr917997737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása