7óra7

A magyar dráma napja - Bemutatóval ünnepel a Magyar Színház

A magyar dráma napja - Bemutatóval ünnepel a Magyar Színház

2013. 09. 12. | 7óra7

Szerb Antal Utas és holdvilág című regénye alapján Forgách András készítette el a színpadi változatot. A darabot Harsányi Sulyom László rendezi, a főszerepben, Mihály szerepében a kaposvári Csiky Gergely Színházból frissen a társulathoz szerződött Takács Géza mutatkozik be a budapesti közönségnek - áll a színház MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A darabot különleges játszóhelyen, a nagyszínpadon, a vasfüggöny mögötti térben adják elő. Az előadás 16 éves kortól ajánlott.

Mint az előadás ismertetőjében áll, a történet egy életutazás. Mihály térben és időben is utazik. Nem tud szabadulni kamaszkorától, szenvedélyeitől, egyszerre éli a múltat és a jelent. A történet másik utazója Erzsi, a felesége.

Az előadásban a Mihályt játszó Takács Géza és az Erzsi szerepét alakító Auksz Éva mellett Balsai Móni, Pavletits Béla, Horváth Illés, Szatmári Attila, Benkő Nóra, Rancsó Dezső, Szűcs Kinga, Szűcs Sándor, Sipos Imre, Mentes Júlia, Tóth Sándor és Gémes Antos szerepel. A díszlet és a jelmez Kovács Yvette Alida, a zene Szemenyei János munkája.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr507997713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása