7óra7

Weöres 100 - Konferencia a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Weöres 100 - Konferencia a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

2013. 09. 12. | 7óra7

Weöres Sándor Az ingyenesen látogatható programokat az egyetem Vas utcai épületében rendezik meg. A rendezvény Ascher Tamás rektor megnyitójával indul a Nádasdy teremben, ahol ezt követően A csodálatos delejesség - Weöres-művek színpadon és filmvásznon címmel konferenciát tartanak, amelynek előadója Radnóti Zsuzsa, Nánay István, Jákfalvi Magdolna, Győrei Zsolt és Stőhr Lóránt lesz.

Délután Szent György és a (háromfejű) Sárkány címmel Zsámbéki Gáborral Karsai György színháztörténész, kritikus, egyetemi tanár beszélget a három Szent György és a Sárkány-rendezéséről.

A Várkonyi teremben Weöres-mondó verseny címmel rendeznek versenyt, amelyen az egyetem hallgatói vesznek részt. A zsűri elnöke Huszti Péter, tagja Molnár Piroska, Ráckevei Anna, Fekete Ernő és Bárdos András.

A Padláson "piros alma álom" címmel a Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter vezette negyedéves színművész osztály beszédvizsgájából láthat részleteket a közönség, emellett válogatást hallhat Weöres Sándor megzenésített verseiből. Zongorán a zeneszerzők - Kovács Adrián, Lustyik Ákos és Mátyássy Szabolcs - működik közre.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr957997711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása