7óra7

VÍGnap: nyílt napot tart a Vígszínház

VÍGnap: nyílt napot tart a Vígszínház

2013. 09. 13. | 7óra7

A társulat az évadkezdéskor hagyományosan megrendezett VÍGnapon déltől várja a nézőket - közölte a színház az MTI-vel.

A nagyszínpadon Vígszínházi titkok címmel játékos bemutatót tartanak a színészek jelmezekkel és kellékekkel vívott mindennapos harcairól, Eszenyi Enikő vezetésével Börcsök Enikő, Hegyi Barbara, Fesztbaum Béla, Hegedűs D. Géza és Kern András részvételével.

Délután a negyven éve bemutatott Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical jubileumára született, Popfesztivál 40 című új előadásából is láthat részleteket a közönség, és beszélgetésen vehet részt az egykori előadás szereplőivel.

A Házi Színpadon "Piros alma álom" címmel a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak műsorát láthatja a közönség. A Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter által vezetett színművész osztály előadásában Weöres Sándor-verseket és dalokat hallhatnak a nézők.

Az alagsori büfében 14 órától csokoládékészítéssel várják az érdeklődőket, a főszakács Hegyi Barbara, akinek segéde Tornyi Ildikó, Halász Judit és Józan László lesz. Az erkély büfében déltől négy óráig a nézőket jelmezes fotósarok várja, bárki felpróbálhat egy-egy jelmezt, és fényképezkedhet a művészekkel, a földszinti ruhatárban pedig videoüzenetet küldhetnek a Vígszínháznak, a társulatnak és a jövőnek a látogatók.

Az előcsarnokban régi műsorfüzetek, plakátok és más színházi ereklyék között válogathatnak az érdeklődők, a gyerekeket arcfestéssel és lufihajtogatással várják.

A Ditrói Mór utcában is lesznek programok, amelyeket rossz idő esetén a színház épületében rendeznek meg. Zenés-táncos színházi vetélkedőt tartanak, emellett személyes idegenvezetéssel bárki bebarangolhatja az épületet a pincétől a padlásig, a csoportok tízpercenként indulnak a társulat tagjainak vezetésével. Színházi akadályversennyel egybekötött futóversenyt rendeznek, továbbá a színház művészei saját készítésű édességeiket árusítják. A jótékonysági süteményvásár bevételét idén újra az Ódry Árpád Színészotthon javára ajánlják fel.

A programsorozat zárásaként a nagyszínpadon Vígszínházi mesék címmel versek, dalok, emlékek hangzanak el a színházról. A mesélők között lesz Ascher Tamás, Bálint András, Bereményi Géza, Bodor Johanna, Blaskó Péter, Bródy János, Benedek Miklós, Cserhalmi György, Csizmadia Tibor, Darvas Ferenc, Dés László, Fábry Sándor, Füzér Anni, Geszti Péter, Gothár Péter, Horváth Csaba, Jordán Tamás, Kentaur, Kepes András, Kiss Tibor (Quimby), Koltai Lajos, Kulka János, Lang Györgyi, Lévai Balázs, Mácsai Pál, Mészáros Márta, Molnár Piroska, Popova Aleszja, Rózsa György, Sándor Pál, Spiró György, Szász János, Szikora János, Szinetár Miklós, Szirtes Tamás, Várady Szabolcs, Verebes István, Závada Pál, Zorán és a Vígszínház társulata.

A belépődíj 300 forint, a bérletesek a 2013/2014-es évadra szóló vígszínházi bérlet felmutatásával ingyenjegyet kapnak. A részletes program a színház honlapján elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr857997701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása