7óra7

Korrupció zenével, költészettel

Korrupció zenével, költészettel

2013. 09. 17. | 7óra7

Az előadás egy olyan családról szól, amelynek tagjait mélyen átszövi és összeköti a korrupciós háló. A szereplők mindennapi működési mechanizmusai is elképzelhetetlenek a közös „ügyek” intézési gyakorlata nélkül. A látszólag jól működő és a gazdasági-politikai élet minden területén jelen lévő közösséget a „tékozló fiú” hazatérése bolygatja meg. Milyen szerep vár rá? Meg tud-e felelni neki? Felveszi-e a család ritmusát?

Produkciónk zenei-költészeti megközelítésben mutatja be a rendszerváltás óta eltelt időszak ikonikus korrupciós eseteit, kezdve az olajszőkítéstől, a törvényeket kijátszó vállalat és bank privatizáción keresztül az autópálya-építések és a Grippen-vásárlásokig bezárólag. A felsorolt esetek megzenésítéséhez felkért költők írtak dalokat: Schein Gábor, Térey János, Varga Mátyás és Závada Péter.

Az előadás szakmai partnerei az átlátszó.hu és a Transparency International.

Bemutató október 7-én a MAFILM Filmgyár H Stúdiójában. Jegyek már kaphatók

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr767997665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása