7óra7

Akadálymenetes programok a Játékszínben

Akadálymenetes programok a Játékszínben

2013. 09. 23. | 7óra7

Vannak jelenleg is olyan színházak, amelyek rendelkeznek a siketek és nagyothallók számára a hangzó beszédet felerősítő indukciós húrokkal, de nem minden előadáson használják és gyakran nem tesztelik őket. A siketek és nagyot hallók számár a jelnyelvi tolmács jelentené az igazi akadálymentesítést, de ennek anyagi fedezetét csak nagyon ritkán tudják megoldani az intézmények, ugyanis a tolmácsok alkalmazása a nézőszámot nem növeli olyan jelentősen számban, hogy az megtérülő legyen.

Játékszín

A témában első kooperáló színház a Bálint András vezette Radnóti Színház volt, majd csatlakozott az Budapesti Operettszínház, a Thália Színház, Vígszínház, a Madách Színház és a József Attila Színház is.

Jelenleg a Hadart Művészeti Társulás a Jármika Jövőkép Alapítvánnyal közös produkciói tekinthetők meg akadálymentesen, amelyek a következők: Oscar Ágacska, Vérszipoly Süsü A szeptember-október hónapban a társulat által játszott valamennyi Süsü című előadás a Játékszínben siketek és nagyothallók számára is akadálymentesített.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr77997605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása