7óra7

Színpadra viszik a Végzetes vonzerő és az Idegenek a vonaton című filmklasszikusokat

Színpadra viszik a Végzetes vonzerő és az Idegenek a vonaton című filmklasszikusokat

2013. 09. 24. | 7óra7

A Végzetes vonzerő színpadi feldolgozását Sir Trevor Nunn rendezi. A darabot ugyanaz a James Dearden jegyzi, aki annak idején az Oscar-díjra jelölt alkotás forgatókönyvét is írta. Az Idegenek a vonaton című thriller új adaptációja ugyanúgy Patricia Highsmith regényén alapszik, mint Alfred Hitchcock mozija is.

Utóbbi film színpadi adaptációjában Laurence Fox és Jack Huston játssza a két idegent, akik egy vonaton találkoznak és éjszakájuk zsarolásban és pszichológiai kínzásban gazdag lidércnyomássá változik. A páros legutóbb George Bernard Shaw Mrs. Warren's Profession című színdarabjában játszott együtt a West Enden 2002-ben.

A James Bond-filmek produceri munkálatait is ellátó Barbara Broccoli által jegyzett adaptáció novemberben debütál a Gielgud Színházban. A szereplők névsorát gazdagítja Miranda Raison és Imogen Stubbs is - adta hírül a BBC hírszolgálata. A darab munkálatait az amerikai film- és színházi rendező Robert Allan Ackerman fogja irányítani, akinek 12 év óta ez lesz az első munkája a West Enden.

Az annak idején Michael Douglas és Glenn Close főszereplésével készült Végzetes vonzerő című thriller színházi verziójának szereplőiről egyelőre nem tudni semmit. Az eredeti változathoz hasonlóan az új produkció is a megszállottság és a bosszú köré épül, középpontba helyezve a nős ügyvédet, Dan Gallaghert, akinek családját tönkre akarja tenni korábbi szeretője, miután a férfi véget vetett rövid viszonyuknak.

A Végzetes vonzerő bemutatója 2014 márciusában lesz a Theatre Royal Haymarket színpadán.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr807997597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása