7óra7

Megszámolt Babák - könyvbemutató a Katonában

Megszámolt Babák - könyvbemutató a Katonában

2013. 09. 27. | 7óra7

A szerzővel Máté Gábor színész, rendező, a színház igazgatója beszélget, a frissen megjelent műből a társulat művésze, Fullajtár Andrea olvas fel.

Mint a színház honlapján olvasható, ebben a regényben a babák nem Meseország idilli játékai, hanem a kiszolgáltatottság ellen menedéket kínáló szövetségesek egy kislány mindennapjaiban.

Czapáry Veronikának az Anya kacag című regénye után ez a második kötete. Mint a könyv ismertetőjében áll, a regény sokkoló olvasmány, hiszen az írónő a magyar irodalomban elsőként tör meg egy tabut, a családon belüli erőszak irodalmi feldolgozásának tabuját. "Műve azonban nem pusztán látlelet: a balladák konok ritmusában megírt költői próza, az élethez való jog túlélő éneke" - írják.

A regényt a Scolar Kiadó jelentette meg, a könyvbemutatón a kiadót Sugár S. András képviseli. A rendezvényre a belépés ingyenes.

A könyvbemutató része a Katona+ elnevezésű sorozatnak, amelynek keretében felnőtt- és gyerekprogramokkal, koncertekkel, felolvasóestekkel és számos egyéb eseménnyel várják a közönséget a Katona József Színház előcsarnokában.

A kötet második bemutatóját október 2-án szerdán este a Nyitott Műhelyben tartják, ahol a könyv két szerkesztőjével, Illés Andreával és Reményi József Tamással beszélget a szerző, aki fel is olvas regényéből.

Czapáry Veronika 1975. december 9-én született Győrben. A Pécsi Tudományegyetemen végzett magyar szakon. Az írás mellett irodalomszervezéssel (Godot Irodalmi Estek) és irodalomtudománnyal foglalkozik. 2004 óta publikál irodalmi folyóiratokban és weboldalakon. A JAK, a FISZ, az Imago Egyesület és a Szépírók Társaságának tagja. Első kötete 2012-ben jelent meg a Jelenkor Kiadónál.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr317997551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása