7óra7

Boribon a Budapest Bábszínházban

Boribon a Budapest Bábszínházban

2013. 10. 01. | 7óra7

A Boribon és Annipanni kifejezetten a hároméveseknek szól, de az alkotók figyeltek arra, hogy ne csak három éveseknek legyen élvezhető az előadás. Az előadás alapjául Marék Veronika Boribon-sorozata, valamint a Boribon muzsikál című, 2011-ben az év legjobb gyereklemezének járó Fonogram-díjat elnyert lemeze jelenti, amelynek dalait szintén Marék Veronika jegyzi, zeneszerzője Tallér Zsófia, előadójuk Mórocz Adrienn, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész szakosaként a Budapest Bábszínházban töltötte szakmai gyakorlatát, ősztől pedig a társulat tagja.

Boribon és Annipanni - próba - Ellinger Edina A júniusi, az évadzáró társulati ülés utáni olvasópróbát a rendezőként debütáló színész, Ellinger Edina egy személyes történettel kezdte. Adriennt már tanította az egyetemen, amikor megjelent a Boribon muzsikál. A CD-t „ronggyá hallgatta” akkor kétéves kislánya, Lili, majd több koncertre is elmentek. (Az előadásban egyébként a Lilihez legközelebb álló dalok hangzanak el.) A formálódó darabötletet a színház igazgatója, Meczner János kezdettől támogatta, ám Edina játszó-téri tervével ellentétben a nagyszínpadra szánta a legifjabb nézőknek szóló produkciót. „Egy hétig nem aludtam” – idézte fel Edina azt, hogyan reagált erre az ajánlatra, hiszen színészként tudja, milyen szcenikai követelmények elé állítja az alkotókat a Budapest Bábszínház nagyszínpada. Hozzátette azonban, hogy kedveli a kihívásokat, és bízik – a különleges, nézőbarát világával a Pettson és Findusz sikeréhez is jelentős mértékben hozzájáruló – Lisztopád Krisztina bábjaiban, izgalmas és színes, vintage stílusú gyerekszoba díszletében, így reméli, hogy a szövegkönyvet jegyző Gimesi Dórával, valamint a koreográfus Sipos Verával sikerül egy kedvességében, játékosságában a hároméveseket megszólító előadást létrehozni.

Gimesi Dóra célja az volt, hogy a „marékveronikaságot” megőrizze, hiszen a Boribon-sorozat sikerének az is a titka, hogy a karakterek nagyon pontosak, a nyelve egyszerű, de nem gügyögő, a történetek pedig szintén egyszerűek, de nagyon igazak.

Az előadásban Annipannit Mórocz Adrienn alakítja, Boribont ketten keltik életre: a bunraku technikát használó bábot Rusz Judit és a macinak a hangját is kölcsönző Bercsényi Péter mozgatják; a lemezről ismert dalokat Mórocz Adrienn és Bercsényi Péter éneklik. Bence szerepében Szolár Tibort láthatja a közönség, a Cicát Bánky Eszter, Szuszit, a kutyát pedig Kovács Katalin eleveníti meg.

A premierre 2013. október 8-án lesz a Budapest Bábszínház színháztermében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr37997529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása