7óra7

Pozsgai Zsolt távozik az Újszínháztól

Pozsgai Zsolt távozik az Újszínháztól

2013. 10. 03. | 7óra7

A Blikk úgy tudja, a művészeti vezető-főrendező munkakörre odaszerződött Pozsgai Zsoltnak alkalmazotti státuszt ajánlottak fel, ez azonban nem tette volna lehetővé, hogy rendezései után honoráriumot kapjon.

A Blikk azt írja, távozásának hírét igazolja, hogy Pozsgai Kármán József regényét, a Fanni hagyományait már a Bakelit Multi Art Centerben viszi színre. A bemutatóra csütörtökön kerül sor.

Pozsgai tavaly február óta volt az Újszínház művészeti vezetője és főrendezője, azóta nyolc előadásban volt szerzőként, dramaturgként vagy rendezőként érintett. Dörner György pályázatában név nélkül tett említést róla.

Dörner György az ügyről részleteket nem közölt, tájékoztatása szerint a felmondásról és annak okáról az Újszínház hírlevelében és a honlapon jelentetnek meg még csütörtökön közleményt.

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: új művészeti vezetőt nem neveznek ki. "Pozsgai Zsolt a tagságát mondta fel, kapcsolata megmarad a színházzal, egyszerűen a szerződés milyensége változik meg" - fogalmazott az igazgató.

Pozsgai Zsolt, aki 2012 februárjától az Újszínház művészeti vezetője, az MTI-nek csütörtökön elmondta: még egy hónapig köti munkaviszony az intézményhez. Közlése szerint felmondásához az vezetett, hogy a színház igazgatójával, Dörner Györggyel bizonyos kérdésekben mást gondolnak. "De barátok vagyunk továbbra is" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy nem felháborodott elrohanásról van szó, hanem valaminek az "átgondolt véget vetéséről", amellyel együtt jár, hogy folyamatban lévő munkáit még lezárja.

"A rendezés és a kifejezetten művészeti munka rendben van, az ügykezelést és a színház egyéb tevékenységére vonatkozó dolgokat nem vállalom" - fogalmazott, kiemelve, hogy vezetői munkát nem vállal a továbbiakban a teátrumban. Hozzáfűzte: ugyan munkaviszonya megszűnik, de a későbbiekben is nyitott a színházzal való együttműködésre, rendezésre.

A színház jelenlegi helyzetére, működésére vonatkozó kérdésekre nem válaszolt, és felmondásának részleteiről sem akart egyelőre beszélni. Kifejtette: újszínházi vezetői munkáját megelőzően is főleg íróként, rendezőként dolgozott és ehhez szeretne most visszatérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr17997501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása