7óra7

Sydneyben Ascherre vártak, de nem jön

Sydneyben Ascherre vártak, de nem jön

2013. 10. 12. | 7óra7

Az előadás főszerepeit Hugo Weaving és Richard Roxburgh alakítják. A bemutatóra a november 12-i "preview" után 16-án kerül sor, és a közönség kérésére szokatlan hosszúságban, öt hétig műsoron tartják az előadást. (A 800 székes Sydney Theatre az angolszász színházakban szokásos _en suite_ rendszerben játszik, tehát hosszabb ideig egyetlen előadás van műsoron, de amikor a szériának vége van, abban a színházban már biztosan nem tűzik újra műsorra az előadást.)

Waiting for Godot - Richard Roxburgh, Hugo Weaving

A próbák a múlt héten elkezdődtek, a társulat remélte, hogy Ascher mihamarabb csatlakozni tud az alkotókhoz. Ám a héten kiderült: a rendezőt tartós hátsérülése miatt orvosai nem engedik utazni. Ascher helyét a társulat művészeti vezetője, Andrew Upton vette át. Egyébként az eredeti stáb készíti a produkciót: a társulat mellett maradt társrendezőként Lengyel Anna, az előadás díszletét Khell Zsolt tervezi.

Ascher Tamás

A Sydney Theatre Company legutóbbi világsikere 2010-ben Csehov Ványa bácsi című darabja volt, Ascher Tamás rendezésében, a főszerepeket Roxburgh, Hailey McElhinney, Weaving és Cate Blanchett játszották.

_Az eredeti cikk kiegészítő információiért köszönet Lengyel Annának._

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr667997423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása