7óra7

Megvalósult utópiák - Tompa Andrea virtuális nemzetközi színházi fesztiválja a Bálint Házban

Megvalósult utópiák - Tompa Andrea virtuális nemzetközi színházi fesztiválja a Bálint Házban

2013. 10. 13. | 7óra7

Hogyan lehet egy országot felrázni a politikai kiábrándultságból színházi eszközökkel? Ki tud bármit tenni akkor, amikor mindenki egy új pártra, egy új erőre vár, amely majd mindent megváltoztat? Az Egyesült Észtország nevű gigantikus színházi és média-projekt az Új Vezér születéséről, a NO99 színháztól, melyet egyetlen egyszer mutattak be több mint 7000 ember előtt, hatalmas, szemtelen provokáció és igazi gondolkodnivaló. Nem kisebb mesterek ihlették, mint Leni Riefenstahl és Putyin, eszközei pedig a kortárs performance-művészet, gondolata az állampolgári felelősség és hazaszeretet.

Unified Estonia

Néznél külföldi színházat, de nincsen hol? A Bálint Ház és a Trafó virtuálisan újraindítja a nemzetközi színházi fesztivált Magyarországon. A Megvalósult utópiák sorozatban megszerezhetetlen külföldi előadások felvételeit vetítik. A műsorvezető Tompa Andrea író, színikritikus bemutatja ezeket az előadásokat, utána pedig beszélget, vitatkozik meghívott vendégeivel és a közönséggel.

Az ajánló így hívja az érdeklődőket az eseményre: "Ha a színházban neked nem csak az esztétika számít, akkor itt a helyed. Ez a színház: #problémaközpontú #együttgondolkodó #vitára serkentő #erősen politikus #tabusértő #közösségi"

A Megvalósult utópiák sorozat következő eseményei:

*November 28., csütörtök 18:00* Karsai László történész és a Tábor
A holland Hotel Modern előadása lehetetlen vállalás: bábszínház Auschwitzról
 
*December 5., csütörtök 18:00* Vekerdy Tamás pszichológus és a Purgatórium
Az olasz Romeo Castellucci rendezése – tabuk faggatása: a pedofília tilalmáról

Középiskolás diákigazolvánnyal és kísérőtanároknak a program ingyenes.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr127997413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása