7óra7

Téli szünetre vonult a Kultkikötő

Téli szünetre vonult a Kultkikötő

2013. 10. 30. | 7óra7

Nagy Viktor ügyvezető igazgató vezetésével működő Kultkikötő – otthona, Balatonföldvár mellett – Balatonlellén és Siófokon is megjelenik produkcióival. Ez év nyarán 150 előadásra közel 40.000 regisztrált látogató érkezett, az ingyenes eseményekre közel tízezren jöttek. 2011 óta közel 40%-al nőtt a látogatottság. A hétvégi esték nagyszínházi előadásai mellett gyerekszínházi produkciók, kézműves-foglalkozások, koncertek, fotókiállítások, a Part Mozi keretében ingyenes filmvetítések, borkóstolók, csütörtökönként pedig stand-up produkciók várták a kikapcsolódni vágyókat.

A déli part színházi csomópontja, a Kultkikötő, méltán kedvelt nem csak a balatonföldvári közönség körében, hanem egy-egy különleges bemutatóra a Balaton északi partjáról, Somogy és Veszprém megyéből és a fővárosból is érkeztek vendégek. Ezen a nyáron a látogatók közel 30%-a távolabbról érkezett a Kultkikötő előadásaira.

A Kultkikötő egyik fontos varázsa – a helyszín különlegességén és a produkciók színvonalán túl –, hogy az előadó-művészetek széles palettáját igyekszik bemutatni. Szinte minden, a szabadtéri környezet lehetőségei között működni tudó műfaj: vígjáték, tragédia, lélektani dráma, zenés est és musical, kortárs- és néptánc-előadás szerepelt eddig a műsorban. Többek között óriási érdeklődés kísérte a Quimby színház-koncertjét, a Kultkikötő és az Orlai Produkció közös bemutatóját, a Hippolytot Mohácsi János rendezésében, a Tenki Réka és Fekete Ernő főszereplésével, Pelsőczy Réka rendezésében bemutatott Római vakáció pedig a nyár egyik legromantikusabb zenés estéjét hozta a nézők számára. A Körúti Színház Mese habbal című vérbő komédiájában Koltai Róbert, a nagy sikerű Piaf-est-ben pedig a fantasztikus Vári Éva volt visszatérő vendég. A Kultkikötő nyár-esti koncert-színházi kirándulásai sorában a Lövölde teret Kern András, Hernádi Judit és Heilig Gábor „hozta el”, a Csodalépés című estéjével pedig Rátóti Zoltán aratott zajos sikert a közönség körében. Ahogy Rúzsa Magdi „Magdaléna Rúzsa” című személyes dal-történetei meghatották és elgondolkodtatták a közönséget, úgy a kárpát-medencei folklór kincseire épülő Diószegi László koreográfus összeállításában bemutatott Balt Orient produkció dinamizmusa szinte letaglózta, előadás után pedig spontán táncra sarkallta a közönséget. A Fanfara Complexa, a Zagyva Banda, a Válaszút Táncegyüttes, a Somogy Táncegyüttes, a Szászcsávási Zenekar és Antal Tibor produkcióját látva és hallva, ez nem is csoda. Ez év nyarán új „kultkikötős-műfaj” is született, a Pécsi Balett bemutatkozásával a klasszikus balett is a Balatonra érkezhetett Vincze Balázs Harangozó-díjas rendező-koreográfus Mozart zenéjére készített Banális viszonyok – édes finomságok című darabjával.

Hippolyt avagy a nagypolgári villa mellé jár az ezüst kiskanál - Mertz Tobor, Csákányi Eszter, Elek Ferenc, Téby Zita

Október végétől a színpad és a nézőtér eszközeinek leszerelésével, raktározásával, a tereprendezés végeztével téli szünetre vonult a Kultkikötő. Az Összpróba Alapítvány által működtetett színház stabil és szerető otthonra talált a Balatonon. A „téli álom” azonban elmarad, hiszen az új évad előkészítése intenzíven zajlik, különleges produkciók és nemzetközi projektek is várhatóak 9. évadban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr777997275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása