7óra7

Nyílt próba és műhelymunka a Kolibri Színházban

Nyílt próba és műhelymunka a Kolibri Színházban

2013. 11. 01. | 7óra7

A november 8-án 15 órakor kezdődő nyílt próbára pedagógusokat és színházi szakembereket várnak. A próba után Németh Ákossal, a darab rendezőjével beszélgetnek, akit arról is kérdeznek, milyen problémák megértéséhez viheti közelebb a középiskolásokat a darab - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Emlékezz rám! - Alexics Rita, Szanitter Dávid, Mészáros Tamás, Fehér Dániel

November 8-án - a beszélgetés után - és 9-én gyakorlatközpontú műhelymunkát is szerveznek a színházi nevelés iránt érdeklődők számára. A foglalkozáson, amelyet Egervári György és Végvári Viktória színházpedagógus vezet, drámapedagógiai eszközökkel és egy-egy darab játékos feldolgozásának lehetőségeivel ismertetik meg a résztvevőket színészek közreműködésével.

A nyílt próbára száz forintért regisztrációs jegy váltható a színház szervezésén, a műhelymunkán való részvétel ingyenes.

A Kolibri Színház október végén mutatta be legújabb ifjúsági színházi előadását Emlékezz rám! címmel. A darabot a drámaíróként ismert Németh Ákos állította színpadra a Kolibri Pincében.

A flamand Jan Sobrie és Geert Vandyck kortárs művének hőse a 16 éves Mira, akinek, bár mozgássérült, legfőbb gondja mégis önértékelése: érdektelennek és értéktelennek látja magát. A helyzeten a környezete sem tud változtatni, hiszen osztálya a hangadó Cédric vezetésével kiközösíti. Úgy tűnik, Mira magára marad, mígnem egy váratlan fordulat felforgatja az életét.

Emlékezz rám! - Alexics Rita, Mészáros Tamás

"Mira sebezhetősége miatt fékezhetetlen indulatokat vált ki a környezetéből, áldozattá válik, és nem tudja magáról lekoptatni ezt a bélyeget. Egy eltúlzott hecc áldozataként balesetet szenved, elveszíti az emlékezetét, így tiszta lappal tér vissza az életbe, és új személyiséget épít fel magának. Ezt megkönnyíti, hogy azok, akik őt korábban kiközösítették, bűntudatot éreznek vele szemben" - idézi a közlemény Németh Ákos szavait.

A rendező szerint a darab meseszerű, új viszonyokat teremtő fordulata lehetőséget nyújt nekik arra, hogy megvizsgálják a kérdést: különbözőségeink vajon mennyiben választanak el minket egymástól.

Az előadásban Alexics Rita, Fehér Dániel, Mészáros Tamás, Kőszegi Mária és Szanitter Dávid szerepel, a darabot Kovács Kristóf fordításában, Matyi Ágota díszleteiben és jelmezeiben játsszák. Az Emlékezz rám! című produkciót 12 éves kortól ajánlják az alkotók.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr387997267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása