7óra7

Miért klasszikusak a klasszikusok?

Miért klasszikusak a klasszikusok?

2013. 11. 03. | 7óra7

A beszélgetéssorozat címe: Goethe ráér – Miért klasszikusak a klasszikusok? "Goethe ráér. Ott van a polcon, tizenkét kötetben. Az interneten érkező hírek nem érnek rá, mert a következő öt percben eltűnnek és már másikkal kell foglalkozni. A napilapot még aznap el kell olvasni, mert másnap már érdektelen. A hetilapot megjelenése hetében, hiszen kit érdekel a múlt heti elemzés? A folyóirattal is ez a helyzet, ha nem olvasom el az e havit, a jövő havi már érdekesebb. Goethe azonban ráér. Ott van a polcon, majd egyszer végigolvasom, akárcsak Platónt és Weöres Sándort. Egyszer leülök és végighallgatom a teljes elérhető Bach-életművet is. Egyszer majd. És az igazi, teljes kétkötetes Don Quijotét. És a teljes Bibliát is, igen, nem csak Mózes öt könyvét és az Evangéliumokat. Darwint is megígértem magamnak, nem csak A fajok eredetét, de a többi műveit is, igen. És Dantét és Spinozát és Pascalt – az összes klasszikust, hiszen azért klasszikusok, mert ismerni kéne őket. Róluk szólnak ezek a beszélgetések. Arról, hogy: miért klasszikusak a klasszikusok?" – áll a sorozat ajánlójában.

A Dantéról szóló első beszélgetés időpontja: 2013. november 11. hétfő este 7 óra. A belépődíj: 1000 forint. A későbbiekben Shakespeare-ről Spiró Györggyel, Leonardóról Orosz Istvánnal, Goethéről Radnóti Sándorral, Euripidészről Karsai Györggyel kerül sor eszmecserére a sorozatban. A rendezvény helyszíne a Mozsár Kávézó (Budapest, VI. kerület, Mozsár utca 2.).

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr787997257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása