7óra7

Összművészeti premier a MU-ban

Összművészeti premier a MU-ban

2013. 11. 05. | 7óra7

„A társművészetek érdekelnek. Nagyon végesnek érzem a mozgáslehetőségeket, és olyan alkotóelemeket keresek, amiben még el tudok mélyülni” – Gaál Mariann munkáiban a tánccal egyenértékű alkotóelemmé válik a zene, a fotó, az építészet, vagy éppen a táncfilm.

Gaál Mariann első filmjét 1998-ban készítette, azóta rendszeresen foglalkoztatja a vizuális és a színpadi művészetek közti kapcsolat.

A művészeti kollektíva, amely építészből, fotósból, filmesből, táncosból, koreográfusból és dramaturgból áll, olyan megnyilatkozási formát mutat, amely új perspektívát nyit a vizuális művészet és a tánc színpadi műfaja között. A Sebestény Ferenc tervezte elemekkel határolt térben Gaál Mariann táncfilmje, Kecskeméti Dávid fotói és a MU Terminál táncosai - Gergye Krisztián dramaturgiai koncepciója alapján – interaktív sorsközösséget vállalnak egymással.

Az előadásban a BME Rajzi és Formaismereti Tanszék hallgatói segédkeznek. Bemutató november 8-án a MU Színházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr337997251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása