7óra7

UNICEF és Katona József Színház – közös fellépés a gyermekszegénységgel szemben

UNICEF és Katona József Színház – közös fellépés a gyermekszegénységgel szemben

2013. 11. 05. | 7óra7

Nagy Ervin, a Katona József Színház művésze egyike annak a 16 hírességnek, akik kiállnak az UNICEF Higgyünk a Nullában kampánya mellett. Arra hívják fel a figyelmet, hogy bár 1990 óta komoly lépéseket sikerült tenni a gyermekhalandóság visszaszorítása érdekében, még mindig sok a teendő.

Az ötéves koruk előtt életüket vesztett gyermekek száma közel a felére esett vissza az elmúlt két évtizedben: 12,6 millióról 6,6 millióra. 1990-ben 1000 élve születésre 90 haláleset jutott, ez a szám 2012-re 48-ra csökkent. Ez azt jelenti, hogy még mindig közel 18 ezer gyermek hal meg naponta olyan okok miatt, amelyek megelőzhetőek lennének. Az UNICEF és partnerei, köztük a Katona József Színház is hiszik, hogy ez a szám lehet NULLA. A Katona József Színház elhivatottságát mutatja, hogy a kampányt minden létező fórumán promotálja, valamint azzal is kifejezi, hogy a több száz tizen- és huszonéves fiatalt megmozgató ifjúsági színházi programjában is foglalkozik a gyermekek jogaival.

Az UNICEF Magyar Bizottsága és a Katona József Színház megállapodott abban is, hogy a színház ifjúsági programja a jövőben teret biztosít  az UNICEF által képviselt értékek bemutatásához. A program során a feldolgozásba bekerülnek olyan témák, mint a gyermekjogok, a gyerekek helyzetének bemutatása a világban, a fogyatékossággal élő gyerekek.

Középen: Máté Gábor, jobbra: Nagy Ervin

„Az UNICEF Magyar Bizottsága nevében elmondhatom, hogy a Katona József Színház ifjúsági programját kiemelkedően fontosnak tartjuk, és nagy lehetőséget látunk az együttműködésben több okból kifolyólag is. Egyrészt hiszünk a drámapedagógiai eszközök hatékonyságában, másrészt a színház lehetőséget biztosít a gyerekek aktív részvételére, így hozzájárul ahhoz, hogy mélyebben élhessék meg a témákat” – mondta dr. Gyurkó Szilvia, az UNICEF Magyarország gyermekjogi igazgatója.

Az együttműködés keretében december 5-én fotókiállítás nyílik a Katona József Színházban. A millenniumi fejlesztési célok témájában 16, az ország különböző helyén található iskola gyerekeinek bevonásával készült műalkotások  középpontjában minden esetben egy UNICEF-fotó áll, amit a gyerekek továbbgondolnak, továbbrajzolnak, hozzáfotóznak, stb. Így dolgozzák fel a világunkat aktuálisan érintő legkomolyabb kihívásokat a gyermekszegénységtől az éhezésen át a környezetvédelemig és a fenntartható fejlődésig.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr287997243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása