7óra7

Egy problémás kamasz és az irodalom – nincsenapám, seanyám a Stúdió K-ban

Egy problémás kamasz és az irodalom – nincsenapám, seanyám a Stúdió K-ban

2013. 11. 06. | 7óra7

A szülei elváltak. A felnőttek kudarcai, újabb útkereséseik viszontagsága, ki nem élt élethelyzeteik megtalálása háttérbe szorítják a lány felnőtté érésének egyik legérzékenyebb időszakát. Egyedül marad. Dönthet: vagy engedi, hogy teljesen rátelepedjen életére a felnőttek vergődése, vagy kilép ebből, és végleg lezárja gyermekkorát, saját életet kezd. A bajban csak a két régi, hű barát, Dezső és Frici áll mellette. Hősünk macskái egyébként példátlanul furcsán viselkednek: cigarettáznak, irodalmi művekből idéznek, főleg Kosztolányi és Karinthy kevésbé ismert írásaiból.

nincsenapám, seanyám

Az előadás nem családi drámába bújtatott rendhagyó irodalom óra a Nyugatosokról! Nem ismeretterjesztés, hanem egy lány története, aki minden külső elvárással szemben a maga módján érti és szereti az irodalmat. Olvas, és amit olvas, saját életének részévé válik. Nem elemezhető és feleletben elmondható panelekben, hanem egyszerű és zsigerekben érthető fontossággal.

Az előadás szereplői: Nemes Anna, Nagypál Gábor, Spilák Lajos, Tamási Zoltán, Nyakó Júlia, Horváth Zsuzsa, Lovasi Dániel, Homonnai Katalin és Kardos Róbert. A produkcióhoz – amelyet 14 éven felülieknek ajánlanak – drámafoglalkozás is kapcsolódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr427997231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása