7óra7

Mészáros Csaba első helyezése Harkivban

Mészáros Csaba első helyezése Harkivban

2013. 11. 12. | 7óra7

A harkivi Slobozsanscsina Körzeti Kulturáis Művészeti Galériában nyílt kiállításon látható az Ötödik Fal című, második alkalommal megrendezett nemzetközi színházi fotóverseny válogatott anyaga. A verseny első helyezettje Mészáros Csaba, akinek képei rendszeresen láthatóak a 7óra7 oldalain.

Elöl a kultúrcentrum igazgatónője, háttérben az első díjas felvétel

A kiállításon a pályázatra beküldött legjobb pályaművek láthatók. A színházi fotográfia új betekintést kínál a színház új irányaiba és változásába. Általa nem csupán rekonstruálható egy adott produkció, hanem lehetőséget nyújt arra, hogy közvetítse a játék különleges hangulatát is – hangzott el a kiállítás megnyitóján.

Natalia Novikova szerint érdekes volt értelmezni a fotósok különböző megközelítéseit. A megnyitón a külföldi pályázók nem tudtak részt venni, őket levélben értesítik a zsűri döntéséről. A versenyben 135 fotós vett részt, Ukrajnán kívül érkeztek pályamunkák Szlovéniából, Magyarországról, Montenegróból, Sri Lankáról, Szerbiából, Oroszországból és Fehéroroszországból. A zsűri tagja volt Tetyána Iscsenko (Harkivi Regionális Államigazgatási Központ turizmusért felelős vezetője), Igor Bojcsenko (fotográfus, Ukrán Fotósok Nemzeti Szövetsége, az. I. Ötödik Fal Nemzetközi Verseny győztese), Oleg Maliovanij (fotográfus, Ukrán Fotósok Nemzeti Szövetsége), Borisz Bliznyuk (fotós, a Harkivi Fotóklub igazgatója) és Nágya Szokolenko (az Ukrán Színház című lap szerkesztője).

Az első helyet Mészáros Csaba (Budapest, Magyarország), a második helyezést Vlagyimir Posztnov (Szentpétervár, Oroszország) érte el. A harmadik Ramisz Nazajev lett (Kazan, Tatárföld, Oroszország).

Az Ötödik Fal fotópályázat teljesen non-profit rendezvény.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr547997215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása