7óra7

A 20 legkiemelkedőbb európai táncelőadás között a Pirkad

A 20 legkiemelkedőbb európai táncelőadás között a Pirkad

2013. 11. 13. | 7óra7

Az Aerowaves október végén Lublinban tartott éves találkozóján a kortárs tánc fiatal tehetségeit támogató nemzetközi hálózat 38 szakembere – fesztiválszervezők és színházigazgatók – három fordulós szelekciót követően 419 jelentkező közül választotta ki a 2014-es év 20 kiemelt társulatát. A Hodworks - a Basse danse című produkciójával 2012-ben elnyert címet követően - 2013-as előadásával ismét e kitüntető elismerésben részesült.

Pirkad

A Hodworks Pirkad című produkciójában a test, a meztelen test játssza a főszerepet. Feltárul, mint egy táj, az izmok rajzolata, a bőr gyűrődései, az érintések lenyomatai, a bőrpír öltöztetik. Megmutatkozik a test manapság olyannyira elfojtott, tabuvá tett anatomikus-mechanikus gép mivolta, „állat-minősége”. A kölcsönhatások folytonossága, a megállíthatatlan változások a táncosoktól rendkívüli tudatosságot, erőt, kifinomultságot és figyelmet követelő performansszá alakítják ezt az emberi-fizikai tapasztalások ritka pillanatait kutató, merész előadást. Előítéletmentes, szabad, radikális testkutatás, ahogy megszoktuk Hód Adrienntől.

A Pirkad legközelebb december 13-án és 14-én Kolozsváron, illetve február 18-én és 19-én látható a Trafóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr887997173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása