7óra7

Dermedési pont – Folytatódik a Független Thália Projekt

Dermedési pont – Folytatódik a Független Thália Projekt

2013. 11. 17. | 7óra7

"A K. V. egy női társulat, és ha már független csapat, akkor arra gondoltam, hogy ne egy megírt darabot dolgozzunk fel, hanem foglalkozzunk olyasmivel, ami körülöttünk van. Induljunk ki magunkból" - idézi a Füge Produkció az MTI-hez eljuttatott közleményben Rába Roland szavait.

Rába Roland a Kramer kontra Kramer próbáján

A rendező elmondta: a Dermedési pont három nőről szól - Bartsch Kata, Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina megformálásában -, akik Pesten élnek és azon gondolkodnak, hogy elmenjenek vagy maradjanak.

A darab azonban elsősorban a nőkről és problémáikról szól. Számtalan történet hallható majd féltékenységről, szeretői viszonyokról, szexualitásról, gyerekről, szülésről, főzésről és érdekes találkozásokról - tette hozzá.

"Elsősorban Pedro Almodóvar nőalakjai inspirálnak, mert nagyon szélsőségesek, egyszerre tragikusak és megigézőek, fájdalmasak és kiszolgáltatottak. Jó lenne egy ilyen történetet színházi formában, magyar nőkkel megvalósítani. Olyat, hogy röhögés közben a gyomra is összeszoruljon az embernek" - idézik a rendezőt.

Az előadás szövege a színészek improvizációin alapul. A munkafolyamat első szakaszában a rendező workshopra hívta a szereplőket, amelyen a legkülönbözőbb témákban születtek rögtönzések - részben saját élményekből kiindulva, részben pedig kitalált helyzetekre építve.

A munkafolyamat második szakasza volt a jelenetek kiválogatása és annak eldöntése, hogy hol van még szükség kiegészítésekre. Ekkor alakult ki a három karakter és a hozzájuk tartozó élet- és eseménysor. A szövegkönyvet Rába Roland és Zöldi Gergely írta. Az előadás díszlete és a jelmez Daróczi Sándor munkája.

A K.V. Társulat 2007-ban jött létre, a női látásmód - a nőket érintő problémák színrevitele, női tabutémák feltárása - témaválasztásaikban, előadásaikban kulcsszerepet kap. Ugyancsak fontos számukra, hogy kortárs problémákról beszéljenek kortárs szövegeken keresztül. A Dermedési pont lesz a társulat nyolcadik bemutatója.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr267997149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása