7óra7

Jön a Párnaember! – Az első hét: olvasópróba

Jön a Párnaember! – Az első hét: olvasópróba

2013. 11. 18. | 7óra7

|{background:#ddd; font-size:11px; padding: 5px 10px}. >>> A készülő Párnaember előadásról információk itt olvashatók. |

Párnaember – Az első hét: olvasópróba

*Radnai Márk, az előadás rendezője mondja:* „Az olvasópróbát hétfőn tartottuk viszonylag csendes, kissé rideg közegben, amit nem két a csapat hozzáállása, sokkal inkább az anyag milyensége okozta. A darabban végigvonuló gyerekgyilkosságok története, és az ezzel párhuzamosan megelevenedő fikciós mesevilág olyan erős világot hordoznak, amit nehéz az embernek feltétel nélkül befogadnia. A rengeteg fordulattal bíró történet mégsem a sötét, véres világa miatt, hanem sokkal inkább a szülő-gyerek, a társadalom-egyén viszonylatában izgalmas. Egy megtörtént gyilkosság olyan előítéleteket szül bennünk, hogy nincs az a körülmény, amiben felmentenénk az illetőt. És mégis. Feltételezéseink és következtetéseink sokszor jutnak el ítélkezésig a realitás talaján, de ebben a krimiben úgy fordul ki a valóság önmagából, hogy a végén már mi sem gondoljuk magunkat ártatlannak.

A színészekkel közösen elemeztük a darabot, mondatról-mondatra morzsoltuk ki a szálakat, és próbáltuk felépíteni a racionális motivációkat a különböző szerepeknél. A nyomozók kihallgatási szokásaik megismerése érdekében hívtunk egy olyan szakembert, aki tüzetesen elmesélte a színészeknek, mi hogyan történik a valóságban egy éles kihallgatási helyzetben. Jó volt hallani, hogy az író nem a kisujjából rázta ki a fordulatos dialógokat, hanem az absztraháláson túl létező, valóságos helyzeteket kreált, ami két nyomozó és egy gyanúsított között valóban megtörténhet.

A hét az elemzés jegyében telt, azt hiszem, mindannyiunk számára hasznosan. És ezen a héten elkezdhetjük a tényleges munkát a színészekkel, valamint a technikai előkészületek, ugyanis az erős vizuális fogalmazás most is meghatározó része lesz az előadásnak...”

A produkció készülésének videós blogja minden hétfőn 20:11-től olvasható a 7óra7-en.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr377997143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása