7óra7

Vörösmarty Színház: szombaton mutatják be a Lear királyt

Vörösmarty Színház: szombaton mutatják be a Lear királyt

2013. 11. 21. | 7óra7

A kedd esti sajtópróbán Bagó Bertalan elmondta, hogy az eredeti történeten nem változtatott, de a mű egy képzeletbeli idősíkban játszódik és nem Shakespeare korában. Egyértelműen nem a mai világról szól, talán inkább a közelmúlt sejlik fel – magyarázta.

A rendező kiemelte: a díszlet egyszerű, mert fontosabbnak tartotta a szereplők fókuszba helyezését. Olyan lesz, mintha mikroszkóp alatt vizsgálnánk a bennük lezajló folyamatokat, a belső történéseket – tette hozzá.

Bagó Bertalan szerint a főszereplők nagy utat tesznek meg a darabban, ami reményei szerint magával ragadja és gondolkodásra készteti a nézőket.

A szöveget 70 százalékban Nádasdy Ádám, 30 százalékban Vörösmarty Mihály fordítása adja. A fiatalok mindvégig Nádasdy stílusában beszélnek, míg az idősebb generáció sokáig Vörösmarty fordítása szerint, de ahogy halad előre a történet, ők is átveszik a modernebb szóhasználatot.

Lear lányait Földes Eszter, Radnay Csilla és Varga Gabriella személyesíti meg. Glostert Gáspár Sándor, Edgart Krisztik Csaba, Edmundot Makranczi Zalán, Kentet pedig Derzsi János alakítja.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr737997109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása