7óra7

Közhely – Színpadi mix találkozásokról

Közhely – Színpadi mix találkozásokról

2013. 11. 22. | 7óra7

A produkciót Ardai Petra, a hollandiai Space Színház alapítója rendezi, a darabban a Tünet Együttes állandó tagjai (Szabó Réka, Gőz István, Szász Dániel) mellett új közreműködők (Cuhorka Emese, Valencia James, Varga Vince) is szerepelnek. A próbafolyamat egy része a próbateremben, a másik köztereken, például a Moszkva téren folyt.

Az alkotók alaposan megfigyelték a tereket, az ott megforduló embereket. Az előadás egypercnyi köztéri szemlélődés megnyújtott, elmélyített, magunkra vonatkoztatott olvasata. Az öt szereplő személyes története úgy mixelődik össze a járókelők történeteivel, ahogy egy DJ keveri a hangsávokat.

Az előadás a közhelyen túli közös helyet keresi, hogy hogyan kerülhetünk közelebb egy másik ember megértéséhez a saját történetünkön keresztül. Az alkotók mindezt táncos és szöveges formában, humorral és öniróniával, egyszerre hiperrealista és absztrakt stílusban fogalmazzák meg, élőben kevert zenével, DJ közreműködésével. A nézők könnyen magukra ismerhetnek a gesztusokban, mozdulatokban és történetekben, akárcsak egy pop dalban.

Közhely – élet disco – próba

Az előadás a Tünet Együttes és a Trafó Kortárs Művészetek Háza koprodukciójában készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr777997099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása