7óra7

Marosvásárhelyen tartják 2014-ben a román színházi szakma díjátadó gáláját

Marosvásárhelyen tartják 2014-ben a román színházi szakma díjátadó gáláját

2013. 11. 30. | 7óra7

A román közszolgálati televízió által közvetített esemény házigazdája a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház lesz április 28-án, társszervezője a Maros megyei önkormányzat - közölte pénteken Gáspárik Attila, a színház vezérigazgatója az MTI-vel.

Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

Az UNITER-gála helyszíne az idén a századik évfordulóját ünneplő marosvásárhelyi Kultúrpalota lesz. Gáspárik felidézte, hogy idén tavasszal a gálaműsort - amelyet szinte mindig Bukarestben tartottak - Iasiban szervezték meg, és javasolta az UNITER-nek, hogy teremtsenek hagyományt a más romániai városokba való költözésből.

Azzal érvelt, hogy így a gála nemcsak egy esemény lesz a sok közül Bukarestben, hanem nagyobb figyelmet kap azáltal, hogy az illető város arra az időszakra a színház fővárosává válik. Az UNITER elfogadta az érvét, így több város is megpályázta a rendezési jogot, amelyet végül Marosvásárhely nyert meg - mondta.

Hozzátette: a marosvásárhelyi színháznak az utóbbi években elért szakmai eredményei és a nézőszám-növekedés is predesztinálta az intézményt arra, hogy otthont adjon az UNITER-gálának, amelyen jelen lesz a romániai színházi szakma és számos külföldi vendég, valamint a román királyi család tagjai.

Gáspárik szerint az UNITER-gála jó alkalom arra is, hogy jobban bekerüljön a köztudatba a szecessziós stílusban épült és nemrég önkormányzati támogatásból felújított marosvásárhelyi Kultúrpalota, amely Románia és a térség egyik legszebb közművelődési létesítménye.

Hozzátette: a gála egy háromórás televíziós műsor, de erre az alkalomra egy minifesztivált is terveznek, így az ünnepség a gála előtt két nappal már elkezdődik. Gáspárik a tervezett programból kiemelte, hogy a legjobb előadás díjra felterjesztett három produkciót is bemutatják az erdélyi városban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr437997009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása