7óra7

A Pass-port trilógia a Bárka Színházban

A Pass-port trilógia a Bárka Színházban

2013. 12. 03. | 7óra7

Pass-port Szabadka/Subotica - A Démonok városa Az alkotók a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával 2011-2012-ben hozták létre a három színházi előadást: egyet a vajdasági, szerbiai életről és viszonyokról, egy másikat a magyarországiról Szegedre és a régióra összpontosítva, végül pedig a két produkció keresztmetszeteként egy harmadikat Pass-port Europe címmel.

Az első darabot A démonok városa - Pass-port Subotica/Szabadka címmel kedd este láthatja a budapesti közönség, a Maga az ördög - Pass-port Szeged/Segedin című produkciót, valamint a Pass-port Europe-ot pedig szerdán tűzi műsorra a Bárka. A színház honlapja szerint szerdán a két előadás között beszélgetésre is invitálják az előadás alkotóit a Bárka Kávézóba.

Az előadások előkészületi fázisában a színészek szociológiai kutatómunkát végeztek, anyagot gyűjtöttek, interjúkat készítettek arra keresve a választ, hogyan él a magyar kisebbség ebben a határ menti térségben és mit gondol a határ túloldalán élőkről. Az eredményeket, végkövetkeztetéseket beépítették a produkciókba - olvasható a szabadkai színház MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

A Pass-port díszlettervezője Sinkovics Ede festőművész, a zenét Antal Attila szerezte, a darabot Urbán András rendezte.

Pass-port No. 2 - avagy az ördög maga

A szegedi MASZK Egyesület Urbán András rendezővel és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházzal 2003 óta működik együtt. A közös munka eredményeképp 2011-ig 10 előadás jött létre, ezek közül több Magyarországon és külföldön is rangos fesztiváldíjakban részesült.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr877996989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása