7óra7

Emléktáblát állítottak Kabos Lászlónak Sárváron

Emléktáblát állítottak Kabos Lászlónak Sárváron

2013. 12. 03. | 7óra7

Felidézte, hogy Kabos László 2005-ben posztumusz lett a város díszpolgára, ezt követően pedig utcát is elneveztek róla. Az utca első házának falára került fel születésének 90. évfordulója alkalmából az emléktábla.

Ezen a színész gyakran hangoztatott mondását is megörökítették: "Akinek humora van, mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes".

Kabos László

Kabos László a Pódium Kabaré színpadán lépett fel először 1946-ban. Később a Fővárosi Vígszínház, a Kamara Varieté tagja, 1951-től a Vidám Színpad művésze volt. Paródiákkal kezdte pályáját, majd kabarészerepekben, bohózatokban, vígjátékok főszerepeiben aratott nagy sikereket. Szívesen élt harsány, ripacs eszközökkel, miközben a kisember elesettségét is mindig bemutatta.

Magánszámaival járta az országot és a nagyvilág magyarok lakta városait, a vörös hajú "kis Kabos" fellépése mindenütt teltházakat vonzott. 1949-től filmezett és számos mulatságos epizódszerepet játszott. 1968-ban Hintsch György rendező az ő színészi alkatára szabta A veréb is madár, majd 1973-ban a Hét tonna dollár című filmek főszerepét. 1966-ban Jászai Mari-díjjal, 1983-ban érdemes művész címmel tüntették ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr57996979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása