7óra7

Kellemetlen önvizsgálat – Yvonne az Ódry Színpadon

Kellemetlen önvizsgálat – Yvonne az Ódry Színpadon

2013. 12. 05. | 7óra7

Gombrowicz darabja a lengyel abszurd drámairodalom egyik leghíresebb alkotása. Yvonne tragikus szerelmi történetén keresztül ismerjük meg az arisztokrácia mindennapjainak működését. Azt a csillogó és kikezdhetetlen, felszínes világot, amitől a Herceg végtelenül megcsömörlik, s amibe belefásul. Ekkor végre történik valami: megjelenik Yvonne, aki teljesen különbözik nemcsak az udvarban élőktől, hanem mindenkitől, akit „normálisnak” tekintünk. Éppen ezért kelti fel a Herceg érdeklődését – a lány bekerül az udvarba.

Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem)

Yvonne furcsa, néma jelenléte kellemetlen önvizsgálatra készteti a környezetét, egyre több múltbeli és jelenlegi bűn kerül napvilágra. A királyi család célja hamarosan Yvonne végleges elhallgattatása lesz.

Az előadás az abszurdra jellemző sötét humorral, saját hazug világuk összeomlásától rettegő emberek kétségbeesettségét mutatja meg, akik a végsőkig is képesek elmenni. A történet egyszerre szól kirekesztettségről, szerelemről, családról, és önhazugságokról, amik csak addig működnek, amíg nem jön valaki, akire ránézve saját magunkat kezdjük el látni – áll az előadás szinopszisában.

A címszerepben Szandtner Annát, a Herceget Pál András, a Királyt Gyabronka József, a Királynét Kerekes Éva alakítja. A további szerepekben Dengyel Iván, Rétfalvi Tamás, Bach Kata, Nagy Mari, Bozó Andrea, Móga Piroska, Gábri Nikolett, Bánki Gergő és Sipos György látható, Csizmás András, Komjáti Áron és Szabó Sipos Ágoston zenészként szerepelnek az előadásban. A díszletet Pázmány Virág, a jelmezt Nagy Szilvia tervezte, dramaturg Zsigó Anna.

Az előadás a bemutató után decemberben további két alkalommal látható: december 12-én, csütörtökön és december 13-án, pénteken, délután fél 4 órai kezdettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr897996985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása