7óra7

Latinovits-nap a budaörsi színházban

Latinovits-nap a budaörsi színházban

2013. 12. 11. | 7óra7

Latinovits-nap a budaörsi színházban

„Szabadjon most már kimondani, túl az érettségin: én Newton alaptörvényénél megálltam. Az energia nem vész el, csak átalakul. No persze, logikus, egyszerű: rakom a habarcsba a téglát: energia + anyag = fal. Itt a bökkenő. Rakjuk halottainkat a földbe… és… hova száll az energia? Szeretteink energiája, poétáink csóvás ereje hová röpül? Ami volt, hiszen volt, bennem is volt, tanúim bizonyos színigazgatók s egyebek. A majdan volt, maradék energia hova kerül? Melyik központ oszt majd szét? És van ilyen központ? Hova szór, hova oszt majd – és főleg kinek? Illetve kiknek? (…)
Halottaink energiája nem vész el, csak átalakul. A test, az anyaga földbe kerül, az anyagba; a lélek, a szellem elröpül, de itt marad a föld felett libegve-kísértve, tanítva-élve…” (Latinovits Zoltán)

Mindaz, amit Latinovits Zoltán elindított és lendületesen képviselt a művészetével és a gondolkodásával, szerves része kell, hogy legyen a magyar színházi kultúrának. Ezt a szellemiséget kötelességünk ébren tartani, a színészkirály nevét felvett színházunkban – mondta el a Budaörsi Latinovits Színház évad elején kinevezett igazgatója, Frigyesi András.

Ennek szellemében rendeznek Latinovits-napot Budaörsön december 14-én. Délután 4 órától filmrészletekkel illusztrált pódiumbeszélgetés (résztvevők: Frenreisz Károly zenész, Latinovits Zoltán testvére, Tolcsvay Béla zenész, Kelecsényi László filmtörténész és Dr. Stirling János professzor, moderátor: Frigyesi András), fél 7-től a Skorpió együttes koncertje várja az érdeklődőket. Ezen a napon kerül sor Melocco Miklós Latinovits-mellszobrának felavatására is.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr37996895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása