7óra7

Vlad Mugur-díjat kapott Andrei Şerban

Vlad Mugur-díjat kapott Andrei Şerban

2013. 12. 12. | 7óra7

A díj átadását követően a világ szinte minden színpadán megfordult, legendás, világhírű rendezőt életpályájáról faggatják a közönség bevonásával.

balra: Andrei Şerban

Andrei Şerban három olyan nagysikerű előadást rendezett a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, melyek bemutatásuk óta a színház repertoárján vannak, és nagy elismeréssel fogadta őket a közönség és a szakma egyaránt. Şerban 2007-ben a Ványa bácsit 2010-ben a Suttogások és sikolyok című előadást, majd 2012-ben a Hedda Gablert állította színpadra. A Ványa bácsi valamint a Suttogások és sikolyok elnyerte az év legjobb előadásának járó UNITER-díjat.

A színház Művészeti Tanácsa 2010-ben a Suttogások és sikolyok színreviteléért ítélte oda a Vlad Mugur-díjat Andrei Şerbannak. A díjjal azoknak a művészeknek a munkáját ismeri el a Kolozsvári Állami Magyar Színház, akik nem a tagjai társulatnak, de kiemelkedő művészi munkájukkal hozzájárultak az intézmény művészeti céljainak megvalósításához.

A korábbi évadok díjazottjait az évad Vlad Mugur-díjasok programjának keretében Helmuth Stürmer porcelánból készült, különösen értékes műtárgyával ajándékozzuk meg.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr327996883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása