7óra7

Közellenség és Vérnász decemberben a Magyar Színházban

Közellenség és Vérnász decemberben a Magyar Színházban

2013. 12. 13. | 7óra7

Magyar Színház Az Közellenésg című előadást, amely Kohlhaas Mihály (Horváth Lajos Ottó m. v.) történetét a lovai szemszögéből meséli el, 14 éves kortól ajánlott ifjúsági produkcióként tűzi műsorára a színház.

Kohlhaas Mihály, brandenburgi lókereskedő, egy csapat lóval a lipcsei vásárba tart, amikor tronkai Vencel várnagya megállítja, és a továbbhaladás zálogaként elveszi tőle két gyönyörű, fekete lovát, azt ígérvén, hogy ha majd Kohlhaas kiváltja az utazáshoz szükséges passzust, visszakapja a lovait... Mindezt Kohlhaas lovainak (a Kancának és a Csődörnek) elbeszélésből látjuk megelevenedni, akik egy sintértelepen várják az utolsó döfést – áll az előadás ismertetőjében.

A lovak szerepében Losonczi Katát és Pavletits Bélát láthatja a közönség. A díszletet Pintér Réka, a jelmezt Cselényi Nóra tervezte.

A produkcióhoz Sokszemközt címmel színházpedagógiai program is kapcsolódik. Az előadás születését végigkísérik a programban részt vevő csoportok: a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 9., illetve a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont 10. osztálya.

A program keretében a diákokkal már a próbafolyamat megkezdése előtt foglalkozni kezdtek, a próbák alatt többször sort került az alkotókkal való találkozásra, és az együtt gondolkodásra, melynek eredményeképp az együttműködésben résztvevő osztályok ötletei, gondolatai, véleményei nyomot hagyhatnak a bemutatásra kerülő előadáson.

A Vérnász színpadi adaptációját Horgas Ádám jegyzi, aki a mozgás- és táncszínház felől közelíti meg a drámát.

Szikár vidék. Forróság. Száraz csapok. Izzó tekintetek. Tajtékos ló. Esküvőre készülődnek. A menyasszony volt már egy másik férfi menyasszonya. A másik férfi azóta egy másik nő férje lett. A férfit a vőlegény családjával véres gyilkosság köti örökre össze. Vajon el tudja-e engedni halottait az Anya, meggyilkolt férjét és fiát? Vajon el tudja-e engedni régi vőlegényét a menyasszony? Át lehet-e rajzolni a sorsot, vagy csak késleltetni az elkerülhetetlen tragédiát? – olvasható az Vérnász ismertetőjében.

A női főszerepekben Hámori Ildikó (Anya) és Balsai Mónika (Menyasszony) látható. A díszletet Horgas Péter, a jelmezt Bujdosó Nóra tervezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr607996901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása