7óra7

A Honvéd Táncszínház új előadása az Erkel Színházban

A Honvéd Táncszínház új előadása az Erkel Színházban

2013. 12. 14. | 7óra7

Erkel Színház

A látványos táncprodukció a soknemzetiségű Kárpát-medence hagyományos táncait, dalait, öltözetét, nyelvét és nemzeti szokásait mutatja be. A magyar népszokások mellett a délszláv, zsidó, sváb, cigány hagyományokból válogatott vidám, tréfás jelenetek, lendületes táncok, vérpezsdítő zenék egy dramatikus történet köré szövődnek - közölte az együttes az MTI-vel.

Az előadás forgatókönyvét Vincze Zsuzsa, a díszletet Tóth Kázmér készítette. A Söndörgő együttes mellett az előadásban a Honvéd Táncszínház zenekarát, a Hegedős együttest is hallhatják Papp István Gázsa vezetésével. Az előadás szólista szerepeiben Hajdú Sarolta Rege és Zámbó István, a Honvéd Táncszínház Junior Prima-díjas táncosa lép színpadra.

Az Operában a latin ízekkel fűszerezett karácsonyi hangversenyt Jordi Bernácer dirigálja, szintén kedden. László Boldizsár és Csáki András gitárművész mellett közreműködik a világszerte ismert Los Calchakis együttes, amelynek chilei és argentin muzsikusai a Navidad nuestra című Ramirez-darab megszólaltatását teszik autentikussá.

Az előadás előtt a világhírű szoprán, Rost Andrea árul jótékony célból teát, forralt bort az Ybl-palota előtt. Az énekesnő a karácsonyi időszakban a Bohémélet Mimijeként lép színpadra.

"Fontosnak érzem, hogy az operavilág művészei érzékenyen reagáljanak a minket körülvevő súlyos problémákra, és lehetőségeikhez mérten segítsenek a megélhetési gondokkal küzdő családoknak. Örömet adni másoknak szívet melengető érzés" - mondta Rost Andrea a felkérésről.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr947996867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása