7óra7

Magyarország Fesztivált rendez tavasszal a bécsi Burgtheater

Magyarország Fesztivált rendez tavasszal a bécsi Burgtheater

2013. 12. 15. | 7óra7

A független színházak mellett számítanak a Nemzeti Színház egy vendégjátékára is Vidnyánszky Attila rendezésében a rendezvényen, amelynek pontos időpontját még nem tűzték ki - olvasható a jelentésben.

Burgtheater, Bécs

A Matthias Hartmann Burgtheater-igazgató és Andreas Erdmann dramaturg által életre hívott fesztivál keretében vitarendezvényt is tartanak "a művészi folyamatok politikai befolyásolásáról".

A szervezők közleménye szerint a fesztiválra meghívták Bodó Viktort és a Szputnyikot, Pintér Bélát és társulatát, Horváth Csabát és a Forte Társulatot, valamint a Krétakör színházat, a magyarországi független színjátszás "zászlóshajóját", de a résztvevők végleges névsorát csak később teszik közzé.

A Burgtheater szeptemberben a magyar kultúrpolitikát bírálva elutasította a Nemzeti Színház meghívását a budapesti teátrum első nemzetközi színházi fesztiváljára, 2014 tavaszára.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr257996863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása