7óra7

Szétültetlek! – adventi randalírozás a Jurányiban

Szétültetlek! – adventi randalírozás a Jurányiban

2013. 12. 17. | 7óra7

Szétültetlek! Villanásnyi időutazás, amelynek során újra tanúi lehetünk a rendkívüli esetnek, ami nemzedékekkel ezelőtt történt a Jurányi utca 1-3. szám alatti iskolában.

Karácsony előtt nem sokkal egy szokványosnak induló 10 perces szünet erejéig felborult a megszokott világrend, a diákok átvették a hatalmat az iskola felett. Lázadó gyerekek ostromolták a folyosókat, a termeket, a szertárt, a tanári szobát. Az iskola épülete, és annak minden része avatatlan kezekbe került, a tanárok csínyek áldozataivá váltak.

A tanulók számára a rend nem tekintélytiszteletet, az ünnep pedig nem szünetet jelentett; a szabadság ment ünnepszámba, és tekintélyes bohócot csináltak a zsarnokoskodó tanárból.

Hogy hogyan sikerült végül letörni az önrendelkező diákság találékonyságát és eufóriáját, az máig nem tisztázott.

A rendhagyó forma, amely által elénk tárul az adventi randalírozás, a Stereo Akt és a Jurányi Ház többi lakójának meglepetése a vendégek számára.

A produkció főbb szerepeiben látható Dányi Viktória, Kovács Tamás, Lipka Péter, Schnábel Zita, Téri Gáspár és Tóth Jankó. További közreműködők: Balázs Júlia, Berczeli Ágnes, Hegedűs Benedek, Kelenhegyi Olga Sára, Kukk Zsófia, Rácz Anikó, Papp Petra, Samu Bence, Sipos Rozi, Sosovicza Anna, Szimona Jemeljanov, Margóliusz Dávid, Varga Brigitta és Varga Zsófi.
Kórus: Járfás Lilla, Kállai Veronika, Lokody Ákos, Murányi Norbert, Szász Réka, Térfy András, Turchányi Márton, Vásárhelyi Zsóka, Winkler Laurent, Zámolyi Eszter.

A zenét Tóth Szabolcs szerezte, a digitális falfestést Laszlovszky Zsófia tervezte, a rendező Boross Martin.

A program ingyenesen látogatható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr827996845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása