7óra7

Új szereposztásban kerül műsorra a Ványa bácsi Kolozsváron

Új szereposztásban kerül műsorra a Ványa bácsi Kolozsváron

2013. 12. 19. | 7óra7

Ványa bácsi A kolozsvári színház nagysikerű előadása, mely hetedik évada van műsoron, és amelynek századik előadására 2013. júniusában került sor, az idei évadtól kezdődően új szereposztásban látható: a címszerepet Viola Gábor, Szonya szerepét pedig Albert Csilla alakítja. Az előadás további szerepeiben Biró József, Györgyjakab Enikő, Kató Emőke, Csutak Réka, Bogdán Zsolt, Varga Csilla, Orbán Attila és Sinkó Ferenc látható.

Andrei Șerban rendező a felújított előadás kapcsán így vélekedik: „A színházi munka sosem zárul le. A tökéletesség egy veszélyes szó. Olyan, mint az élet, ami sosem »tökéletes«, állandóan változik. A színház csak a jelenben létezik, csak ebben a pillanatban van, most; nem alapozhatsz a tegnapi sikerekre. Hogyan maradj élő és igaz, hogyan »ragadd meg« a pillanatot? A rutin, a megszokás, a modorosság minden sarkon leselkedik ránk. Ha nem figyelsz tiszta fejjel és alaposan, ha nem teszel erőfeszítéseket, a művészet eredeti vibrálása veszélybe kerül. Meggyőződésem viszont, hogy ezeknek a nagyszerű színészeknek sikerülni fog, az odaadásuk és tehetségük révén, életben tartani nem csak a művészetüket, hanem a Ványa bácsi-család emberségbe vetett bizalmát is.”

A Ványa bácsi elnyerte a 2007-es év Legjobb előadása, Legjobb rendező (Andrei Șerban) és Legjobb férfi alakítás (Hatházi András) UNITER (Román Színházi Szövetség) díját, valamint a 2007/2008-as évad Legjobb előadásának járó Színikritikusok díját.

Az előadás létrehozásában Andrei Șerban munkatársa volt Keresztes Attila rendezőasszisztens, Kelemen Kinga dramaturg, valamint Carmencita Brojboiu díszlet- és jelmeztervező.

A Ványa bácsi decemberben 28-án, szombaton este 7 órától, majd januárban, 12-én és 13-án este 7 órától lesz újra műsoron.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr857996823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása